3.7 C
Ljubljana

Beyond Sunset [Early Access] (PC)

Objavljeno:

Beyond Sunset je prvoosebna strelska igra z bogato zgodbo in RPG elementi, katero razvijajo Metacorp / Vaporware. V njej prevzamete vlogo nad samurajko Lucy in se borite v odprtih stopnjah, ki so polne zombijev in robotov. Igro so založili Movie Games in se nahaja v zgodnjem dostopu na računalniški platformi Steam od 8. novembra letos.

Razvijalci so se za zgodnji dostop do igre odločili, ker so majhna ekipa s premalo izkušnjami, da bi znali poiskati najboljše možne rešitve ob izdelovanju igre. Velik del Beyond Sunset je že končan, želijo pa si pridobiti povratne informacije od igralcev, da bo celotni izid igre dober kolikor bo mogoče. Planirajo, da se bo igra v zgodnjem dostopu nahajala približno pol leta, ob njenem končnem izidu pa nameravajo zvišati njeno ceno, saj bo vsebovala več vsebine in funkcij igranja.

Trenutna različica je že bolj kot ne končana, načrtujejo pa jo prilagoditi in izpopolniti glede na prejete povratne informacije. Vsebuje že tekoče premikanje skozi stopnje, katero je zelo hitro in vključuje drsenje in druge akrobatske poteze. Kar se tiče RPG elementov, lahko komunicirate z NPCji znotraj igre, se odpravite na stranske misije in nadgrajujete svoje sposobnosti. Beyond Sunset črpa navdih iz klasičnih streljačin, kot so DOOM, Duke Nukem 3D in Blood, ampak vsebuje synthwave estetiko, katero dopolnjuje originalni zvočni posnetek Karla Vincenta. Velik plus igre je podpora za modifikacije le-te, saj lahko izdelate lastne stopnje in orožja, vse, kar ustvarite pa lahko delite s preostalimi igralci.

Beyond Sunset

Protagonistka Lucy se zbudi iz krio spanja, vendar s pomanjkanjem spomina. Takoj začne opažati močne sposobnosti – bliskovito hitre reakcije, sposobnosti v bojevanju in nadnaravno okretnost. Te sposobnosti ne ostanejo neopažene, saj ji skrivnostna ženska Yuri hitro ponudi povrnitev spominov v zameno za očiščenje s kriminalom prežetega mesta Sunset City.

Kar se tiče igralnosti Beyond Sunset, je ta dokaj zahtevna, ampak tekoča. Njen zvočni posnetek je odličen in se zelo poda k akcijskem dogajanju, ki ga prikazujejo sličice na zaslonu. Tudi sam retro grafični stil je zelo primeren za zamisli, ki so se porodile v razvijalčevih mislih ter predstavlja odlično ogrodje za vse ostale funkcije in lastnosti igre, katera ponuja veliko zabave in akcijskih vložkov. Beyond Sunset odlično povzame vse, kar je strelske igre iz devetdesetih prejšnjega stoletja naredilo prepoznavne. Doda jim retro-futuristične elemente, ki jo naredijo moderno, pa tudi samo streljanje se lahko kosa s hiti, kateri jo navdihujejo. Nekoliko okorna je le, ko pride do same navigacije skozi stopnje, za kar upam, da bo do celotnega izida izboljšano in lažje.

Beyond Sunset lahko kupite v zgodnjem dostopu preko digitalne platforme Steam in vas bo stala manj kot dve škatli Marlboro cigaret, z njo pa se boste definitivno bolj zabavali kot ob kajenju.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Movie Games.

Beyond Sunset

sorodno

najnovejše

Beyond Sunset je prvoosebna strelska igra z bogato zgodbo in RPG elementi, katero razvijajo Metacorp / Vaporware. V njej prevzamete vlogo nad samurajko Lucy in se borite v odprtih stopnjah, ki so polne zombijev in robotov. Igro so založili Movie Games in se nahaja...Beyond Sunset [Early Access] (PC)