3.7 C
Ljubljana

Apogeejev roguelike “Below the Stone” je danes izšel v zgodnjem dostopu

Objavljeno:

Below the Stone, rudarska roguelike na temo škratov razvijalca Strollart in založnika Apogee Entertainment, danes odkrije zakladnico plena, ko se priljubljena indie igra TooManyGames 2023 lansira na Steam Early Access in GOG pred prihodom leta 2024 na PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch in Xbox Series X|S.

Vrtajte v globino v tem roguelike tour de force na vse ali nič, kjer slava in bogastvo ležita pod ruševinami. Oblikujte škrata, ki se bo ujemal z najnovejšimi stili podzemlja z možnostmi prilagajanja za brade in pričeske, nato pa vzemite kramp in poskrbite za sorodnike doma. Sprejemajte modre odločitve, medtem ko brskate po neznanem za bleščečimi nagradami, ali tvegajte, da postanete še ena izgubljena duša, pokopana pod ruševinami.

Na podjetne raziskovalce čaka vrsta proceduralno ustvarjenih ječ in jam. Vdirajte skozi desetine edinstvenih biomov, vključno s fluorescenčnimi polji gliv, labirinti z magmo in prežetimi kavernami. Škrabite, da preživite med udarci trolov s palicami, okornih Yetijev in pikajočih škorpijonov.

Odprite skrinje z zakladi, polne nedotaknjenih nagrad, kot so zlato, srebro in platina, ter osvetlite pot do blaginje z ječo in napravami za zaznavanje rude. Odvlecite naropane vire in dragocene dragulje dobrohotnemu kovaču v zameno za nadgradnjo orožja in opreme. Izdelajte predmete za podaljšanje vsakega potovanja, od skoraj neprepustnih oklepov do zdravilnih napitkov, svežih iz alkimistovega kotla.

Ko vam sekire in meči ne bodo ravno pomagali, premagajte razbojnike, ki živijo v temi, s samostreli z bakreno prevleko, šibrenicami za pometanje jam in gromečimi blonderbusi. Vrzite ogromne eksplozive z območjem delovanja, kot je dinamit, ki razstreljuje sovražnike nazaj in z lahkoto uničuje kose kamnov.

Klepetajte s krti, ki živijo v jamah, in drugimi NPC-ji, ki so pripravljeni poslovati… za določeno ceno. Lotite se stranskih nalog kolegov sodobnikov jamskega potapljanja. Pogumno se podajte na preobrate neodkritega, medtem ko skrbno izračunate stroške za nadaljevanje. Vrnite se na površje z dnevnim plenom ali pa podlezite pohlepu v iskanju večjih nagrad. Toda pozor, ko smrt pošilja rudarje nazaj na začetek, je vso imetje izgubljeno v zemlji spodaj.

Below the Stone – napovednik

sorodno

najnovejše