1.9 C
Ljubljana

Wartales (PC)

Objavljeno:

Wartales je RPG odprtega sveta, v kateri poveljujete skupini plačancev v iskanju bogastva. Je srednjeveška potezna strategija, ki so jo razvili Shiro Games. Izšla je 12. aprila 2023 in je na voljo preko računalniške platforme Steam.

Kot omenjeno, v Wartales vodite skupino plačancev na nevarnem iskanju bogastev in prepoznavnosti v srednjeveškem svetu, prežetem s požrešnostjo. Najemali boste nove člane številnih edinstvenih specializacij, sposobnosti in osebnosti. Prilagodili boste lahko znanja vaše skupine, opremo in tudi izgled, medtem ko boste izboljševali in nadgrajevali vaše taborišče z raznimi orodji in opremo, ki bodo omogočali hitrejše okrevanje vaše ekipe plačancev.

Skozi igro boste potovali skozi prostran odprt svet in zapuščene vasice. Raziskovali boste zapuščene rudnike, grobnice in taborišča ter tako spoznavali zgodovino skrivnostnega sveta. Zbirali boste tudi nagrade in se podajali na razne plačane misije, od varovanja nedolžnih ljudi, do premagovanja najbolj zloglasnih osebnosti. Vaše sovražnike boste premagovali preko taktičnega poteznega bojevanja, ki bo od vas zahtevalo skrbno strateško načrtovanje.

Wartales podpira tudi sodelovalno igranje preko spleta, kjer lahko združite moči s še do tremi drugimi igralci. Z le-temi si boste delili denar, predmete in surovine ter gradili na dobrih odnosih, kateri vam bodo pomagali pri premagovanju vsega, kar vam bo stalo na poti.

Zanimivo igralnost spremljata zadovoljivi grafična in zvočna predstavitev, igre pa se je lahko priučiti, vendar jo bo zelo težko do skrajnosti obvladati. Sama zgodba, ki se skozi igro dogaja, ne predstavlja ničesar spektakularnega, je pa zaradi svojih globokih taktičnih podvigov vseeno dovolj zanimiva. Odlikuje jo dobro razmerje med strateško igralnostjo in igralnostjo z elementi preživetja vaših plačancev, kar ji pa štejem v minus, so pa zelo ponavljajoči vzorci bojevanja, kateri lahko postanejo dokaj dolgočasni.

Wartales je za 34,99€ na voljo za nakup za osebne računalnike preko digitalne platforme Steam.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Stride PR.

Wartales

sorodno

najnovejše

Wartales je RPG odprtega sveta, v kateri poveljujete skupini plačancev v iskanju bogastva. Je srednjeveška potezna strategija, ki so jo razvili Shiro Games. Izšla je 12. aprila 2023 in je na voljo preko računalniške platforme Steam. Kot omenjeno, v Wartales vodite skupino plačancev na nevarnem...Wartales (PC)