1.7 C
Ljubljana

RedRaptor (PS5)

Objavljeno:

RedRaptor je retro arkadna vertikalna strelska igra, katera črpa navdih iz klasik žanra iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. Razvili so jo Novax Games, njeni založniki pa so eastasiasoft. Izšla je 11. oktobra letos in je na voljo za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 ter za osebne računalnike preko platforme Steam.

V RedRaptor boste prevzeli vlogo nad pilotom, kateri je na misiji, da prestreže grožnje neznanega izvora. Te grožnje so že pokopale večino vaših pajdašev in zaveznikov, če boste želeli preživeti in “poskrbeti” za sovražnike, pa boste na vaši poti do želenega cilja morali dodobra nadgraditi vašo ladjo. Nasproti vam bodo, poleg letečih nasprotnikovih ladij, stale tudi sovražne vesoljske postaje in asteroidi. Poleg uničevanja le-teh boste morali upravljati tudi z vašimi ščiti, ob vsakem novem teku pa boste lahko izboljšali lastnosti tako vaše ladje kot tudi orožja, ki ga lastite.

Igra vsebuje pet stopenj, kar se morda na prvi pogled zdi nekoliko malo in tudi v resnici je. V bistvu se v celotni igri ne dogaja kaj prav dosti, razen osnovne igralnosti in nadgrajevanja ladje. Raven RedRaptor je pravzaprav osnovna v vseh pogledih in karakteristikah, na voljo pa je veliko boljših vertikalnih shoot ’em up iger. Povprečni sta tako njena grafična in tudi zvokovna predstavitev, edino, kar jo odlikuje, pa je njena nizka cena. To si lahko privoščite, če imate željo po kratkem in preprostem igranju akcijske 2D streljačine, ki spominja na tri desetletja stare igre. Zelo mlačno in zelo kratko doživetje.

RedRaptor lahko kupite preko trgovine PlayStation Store v kompletu za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 ter na digitalni računalniški platformi Steam. V obeh trgovinah vas bo stala 4,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

RedRaptor

sorodno

najnovejše

RedRaptor je retro arkadna vertikalna strelska igra, katera črpa navdih iz klasik žanra iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. Razvili so jo Novax Games, njeni založniki pa so eastasiasoft. Izšla je 11. oktobra letos in je na voljo za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4...RedRaptor (PS5)