1.9 C
Ljubljana

Cavern of Dreams (PC)

Objavljeno:

Cavern of Dreams je retro 3D platformer, ki so ga razvili Bynine Studio, njegovi založniki pa so Super Rare Originals. Igra je izšla 19. oktobra 2023, na voljo pa je preko računalniške platforme Steam.

Igra Cavern of Dreams je pustolovščina, katera s svojim videzom in stilom spominja na 3D platformerje, ki so bili na voljo sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, na konzolah pete generacije, na primer Sonyjevem prvem PlayStationu ali pa na Nintendu 64. V igri boste prevzeli vlogo nad zmajem Fynnom, vaša naloga pa bo iz jam rešiti še neizležene sorodnike. Skozi igro boste pridobivali nove sposobnosti, spoznavali edinstvene like in reševali različne uganke. Polno bo tudi zbiranja raznih predmetov in zakladov, v napolnjenih svetovih in stopnjah, ki bodo polne izzivov.

Skrivnosti in presenečenja vas bodo čakala za vsakim vogalom, odkrili pa boste lahko več različnih svetov, od katerih bo vsak imel lastno tematiko, vsi pa bodo povezani z glavnim mestom. Na vas bo, da boste prečesali vsako najmanjšo luknjo, da le ne bi zgrešili kakšne skrivnosti, ki se nahaja v jamah. Zbirali boste neizležena jajca, katerih je vse skupaj štirideset, gobe, s katerimi boste nahranili sveže izležene mini zmaje, in pa tudi zbirateljske karte, s katerimi boste napolnili vašo enciklopedijo. Na žalost ima Cavern of Dreams le dva dosežka, katera lahko odklenete – za najdenje vseh neizleženih jajc in za najdenje vseh kart. Sam sem ljubitelj odklepanja dosežkov in trofej, zaradi česar sem kar nekoliko razočaran, da jih igra ne vsebuje več. -50% pri zaključni oceni! Šala.

Cavern of Dreams

Zbiranje jajc bo omogočalo tudi dodajanje novih delov telesa Fynnu, kar bo posledično pomenilo nove sposobnosti zanj. Z novo pridobljenim repom in krili, bo vam omogočeno doseči dele stopenj, katerih poprej niste mogli doseči, prav tako pa se boste lahko bliskovito hitro premikali. Igra je primerna tudi za najmlajše igralce, saj ne vsebuje nikakršnega nasilja in bojev. Temelji le na raziskovanju svetov in stopenj, reševanju raznoraznih ugank in vzpenjanju skozi platforme. Kljub temu se v jamah nahaja nekaj nevarnosti, tako da vse skupaj vseeno ne bo preveč lahko. Svetovi so lepo zasnovani in polni čudaških likov, kateri potrebujejo vašo pomoč – vse od govorečih dreves, do morskih deklic. Tako kot grafična upodobitev Cavern of Dreams je nostalgična tudi njena glasbena podlaga, katera se razlikuje odvisno od tega, v katerem svetu se trenutno nahajate.

Cavern of Dreams je dogodivščina, ki je s svojimi odprtimi svetovi zasnovana zelo dobro. Ponuja kar nekaj ur igranja, v katerem boste večinoma raziskovali, zbirali razne predmete in reševali premetene uganke. Skozi napredovanje boste lahko odklenili tudi nekaj novih sposobnosti, ki vam bodo olajšale iskanje skritih in prej nedostopnih predmetov. In kot sem že omenil, je igra namenjena tudi majhnim otrokov, saj ne vsebuje nasilja, prav tako pa vaš heroj Fynn tudi ne more umreti. Dokaj zanimiva izkušnja, kateri zelo primanjkuje dosežkov – -30% za skupno oceno!

Cavern of Dreams lahko do 2. novembra kupite na Steamu po 10-odstotkov znižani ceni, katera znaša 11,51€. Kasneje boste zanjo odšteli 12,79€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Super Rare Originals.

Cavern of Dreams

sorodno

najnovejše

Cavern of Dreams je retro 3D platformer, ki so ga razvili Bynine Studio, njegovi založniki pa so Super Rare Originals. Igra je izšla 19. oktobra 2023, na voljo pa je preko računalniške platforme Steam. Igra Cavern of Dreams je pustolovščina, katera s svojim videzom in...Cavern of Dreams (PC)