1.7 C
Ljubljana

Bzzzt bo izšla 13. novembra 2023

Objavljeno:

Cinemax s ponosom sporoča, da bo Bzzzt izšla 13. novembra 2023 na Steamu.

Bzzzt je hitra 2D-platformska igra, polna akcije in pustolovščine, ki se pokloni ikonam iger iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Igralci se bodo z glavo potopili v futuristični svet iger z edinstvenim slikovnim slogom slikovnih pik, ki oživlja čarobnost klasičnih arkadnih iger z uporabo sodobnih sredstev. V okolju, polnem natančno animiranih raznolikih pasti in zvitih sovražnikov, lahko preizkusite svoje igralne sposobnosti kot mali robot ZX8000.

Ustvarjalec igre, programer in umetnik, Karel Matějka (znan tudi kot KO.DLL), je svojo prvo igro ustvaril pri dvanajstih letih. Po več kot 30 letih dela na desetinah velikih projektov (Mafia, Operation Flashpoint, ArmA, Memento Mori, Star Wars: Assault Team, Nemo’s Reef, Toy Story: Smash It) je priden ljubitelj iger s sanjami, da znova naredi igre na star način in se pokloni vsem odličnim igram iz 80. let, ki so – kot pri mnogih izmed nas – oblikovale njegov slog in strast.

Preko Steama bo Bzzzt na voljo za računalnike s sistemi Windows, macOS, Linux in za Steam Deck. Druga platforma, kjer bo izdana Bzzzt, je Nintendo Switch.

Bzzzt – napovednik

sorodno

najnovejše