1.7 C
Ljubljana

Asterix & Obelix: Heroes (PS5)

Objavljeno:

Asterix & Obelix: Heroes je potezna igra s kartami za enega igralca, ki so jo razvili Gamexcite, založili pa Nacon. Izšla je 5. oktobra letos in je na voljo za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 ter za osebne računalnike preko digitalne platforme Steam. Vaša najljubša Galca sta nazaj, s seboj pa prinašata povsem novo pustolovščino. Gre za igralnost, ki združuje grajenje kompletov kart in potezno bojevanje. Pa bi bilo bolje, če se Galca tokrat ne bi prikazala? Preberite spodaj.

V tej originalni pustolovščini vam je na voljo štiriindvajset herojev iz serije stripov o Asterixu in Obelixu. Vaša naloga je, da zatrete cesarjeve načrte, to pa vam bo uspelo le, če boste nadgradili komplet kart in ubrali pravilne taktične odločitve. Igra se odvija leta 50 pred našim štetjem, Rimljani pa so zavzeli vsa galska območja, razen ene majcene vasi, ki se še uspešno brani pred vsiljivci. Pri bojevanju se boste borili s pomočjo kart in spotoma nadgrajevali vaše heroje. Vsaka izmed kart ima svoje karakteristike, od povzročitve velike škode nasprotniku, do zdravljenja heroja z napojem. Na vas bo, da boste vsako rundo izbrali prave odločitve in posledično preprečili načrte Rimljanov.

Igra bi naj zadovoljila tako ljubitelje sestavljanja kompletov kart, kot tudi tiste, ki obožujejo serijo o Asterixu. Sestavite lahko komplet tridesetih kart, izbirali pa boste lahko med sto petdesetimi, ki so na voljo v igri. Kot sem že omenil, bo vsaka karta imela drug učinek, s pravilnimi izbirami pa boste lahko gradili nepričakovane kombinacije. Poleg naslovnih herojev se v igri nahaja še dvaindvajset njunih prijateljev iz vasi, kateri so se vsi pripravljeni udeležiti dogodivščine.

Asterix & Obelix: Heroes

Iger o Asterixu in Obelixu je na tržišču na voljo ogromno, Asterix & Obelix: Heroes pa na žalost sodi v skupino tistih slabših. Naslovov s podobno kombinacijo žanrov je že celo morje, tako da mora biti igra preklemano dobra, da uspe. Bojevanje v tej je pretirano preprosto, kot da bi bila namenjena le mlajši skupini igralcev. Tudi karte ne nudijo ničesar pretresljivega, tako da boste s ponavljajočimi dejanji zlahka premagovali vaše nasprotnike. Zaradi igrine monotonosti, v njej ne boste uživali (pre)dolgo časa, razen, če se zabavate ob preigravanju iger, ki ne ponujajo nekega konkretnega izziva.

Tudi grafična predstavitev in sam umetniški slog se ustavita na povprečnem nivoju, sledi jima pa tudi skrajno ubogo kreirano zvočno doživetje. Nezadovoljivo je vse od zvočnih efektov do same glasbene podlage, vse pa daje občutek, da je bilo narejeno na hitro in samo zato, da v igri pač nekaj je. Pri vsem skupaj je dobra novica le ta, da je tehnično igra dobro izdelana in ne vsebuje hroščev ali vidnejših napak. Na žalost pa je Asterix & Obelix: Heroes skrajno nezanimiva igra, za razvoj katere se zdi, da Gamexcite niso imeli prevelikega interesa. Tudi njena cena je zelo visoka v primerjavi s tem, kar dobite, tako da lahko nakupim priporočam le ob globokem znižanju, pa še to samo ljubiteljskim fanatikom Asterixa.

Asterix & Obelix: Heroes lahko kupite v kompletu za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 v digitalni trgovini PlayStation Store. Tam vas bo stala 29,99€, deset evrov ceneje pa jo lahko pridobite na računalniški platformi Steam.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Nacon.

Asterix & Obelix: Heroes

sorodno

najnovejše

Asterix & Obelix: Heroes je potezna igra s kartami za enega igralca, ki so jo razvili Gamexcite, založili pa Nacon. Izšla je 5. oktobra letos in je na voljo za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 ter za osebne računalnike preko digitalne platforme Steam....Asterix & Obelix: Heroes (PS5)