1.9 C
Ljubljana

Od kriminalnega podzemlja do krvave revolucije: prihajajoča indie narativna streljačina A Thug’s Ascension

Objavljeno:

Za pisanje v igrah je enostavno, če se moraš umakniti, ko se producenti preveč zapletejo v razpravljanje o naslednji najbolj inovativni mehaniki igre, in čeprav je vse to super, so indijski scenarist in režiser Adi Chandra ter njegova ekipa pri Moonwalk Games namerno razvili svoj prvenec A Thug’s Ascension z nasprotno miselnostjo.

Igra je bila nedavno najavljena na letošnjem DreamHack Beyond Indie Showcase z dvominutnim napovednikom, ki prikazuje kinematografijo, igranje in demonstrira prizemljeno in počasno naravo pripovedi v prihajajočem akcijsko-pustolovskem naslovu. Danes je Moonwalk naredil naslednji korak z izdajo brezplačne javne predstavitve A Thug’s Ascension v okviru oktobrskega Steam Next Festa.

Igralci postanejo najeti podleži, znani kot ‘Chief’, in se spustijo v štiri ure dolgo zgodbo, ki jo vodijo zapleteni loki likov in prefinjen zaplet. Igra sledi Chiefovi misiji pobega iz izmišljenega velemesta Maratha, ki ga je navdihnil Mumbai, da bi za seboj pustil strašne bolečine svoje preteklosti. Vendar to iskanje ogrozi milijarder industrialec dr. Sarkar, bogat posrednik moči z nasprotnega konca velikega gospodarskega razkoraka, ko uresničuje svoje načrte o obnovi Marathe po svoji podobi, tako da poskuša nadzorovati in uničiti celotno njeno mrežo organiziranega kriminala. A Thug’s Ascension raziskuje teme izgube, travme, odgovornosti, besa in skupnosti, medtem ko opisuje dogodke, ko se Sarkarjevi načrti spopadejo s poglavarjem in njegovo tolpo razbojnikov, ter kako se politične spletke in preračunane zarote s težavo stopnjujejo v vsesplošni obračun “vojne za največje mesto naroda”.

A Thug’s Ascension, čeprav je zlahka kriva za več zgodbe kot igranja, se predstavlja kot prvoosebna streljačina, dopolnjena tudi z vožnjo, raziskovanjem in občasnim reševanjem ugank. Kampanja je razdeljena na petnajst poglavij, vsa pa zahtevajo različne stile igranja, vse od razstreljevanja močnih trdnjav, ki jih upravljajo rivalske tolpe, do epskih mestnih avtomobilskih pregonov. Hiter boj, čeprav je mehanika zelo preprosta, daje velik poudarek uporabi okolja kot orožja – padajoči stropni ventilatorji, leteče plinske jeklenke, plinske cevi, ki jih je mogoče zadeti, eksplozivni avtomobili, kanistri in naftni sodi, če jih naštejemo nekaj.

Igra bo izšla za Windows in macOS 13. novembra 2023.

A Thug’s Ascension – napovednik

sorodno

najnovejše