1.9 C
Ljubljana

Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case (PS5)

Objavljeno:

Igro Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case so razvili Blazing Griffin, 29. avgusta 2023 pa so jo izdali pri založbi Microids. Na voljo je za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 ter osebne računalnike preko digitalne platforme Steam.

Hercule Poirot se je vrnil v popolnoma novi pustolovščini, katera se dogaja v srcu Londona. Priznati moram, da nisem prebral nobenega detektivskega romana Agathe Christie, vendar sem o njej in njenem liku Poirotu slišal le dobre reči, kar me je pritegnilo, da se podam v ocenjevanje dotične igre. Tokrat so novo avanturo znanega detektiva sestavili nagrajeni Blazing Griffin, ki so ga napotili v London s preprostim zadatkom – dostaviti mora sliko za razstavo. Pa vendar ne gre vse po maslu…

Igralci se boste lahko prvič združili s Poirotovim pomočnikom iz knjig, Hastingsom. S skupnimi močmi se boste podali na odkrivanje nove skrivnosti in doživeli pustolovščino na novi lokaciji, ki se odvija v mladosti Hercula Poirota. V igri boste prevzeli vlogo le-tega in se združili z Lloyd’s of London, da zagotovite prevoz, varovanje in prodajo vredne slike Marije Magdalene, ki naj bi predstavljala osrednji del nove razstave v londonskem muzeju, pri zavarovanju slik in prodaji te pa vam bo pomagal kolega Hastings. Ko prispete v muzej, se srečate z bodočim lastnikom slike in kuratorko muzeja, na vas pa bo, da preverite varnost muzeja ter zavarujete sliko pred morebitnimi grožnjami.

Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case

Teden dni kasneje poteka dogodek, kateremu bodo prisostvovali vsi glavni liki te zgodbe. A glej ga zlomka! Vpričo vseh je bila slika Marije Magdalene ukradena, vi pa boste tisti, ki boste morali primer tatvine tudi rešiti. Uporabiti boste morali vaše detektivske sposobnosti in odkriti resnico ter osebo, ki je tatvino zagrešila. Igralnost The London Case vključuje zasliševanje osumljencev in zbiranje dokazov ter druge stvari, ki vam bodo ponujale detektivsko delo. Ne glede na to, da gre za novo zgodbo, so razvijalci ostali zvesti originalnim delom Agathe Christie, tako da boste odkrivali osebe, ki so zaznamovale Poirotovo mladost.

Kar se tiče grafične upodobitve igre, ne gre za nič posebnega ali pretresljivega, pa tudi sama igralnost, ki jo The London Case ponuja, ne postreže s čim pretirano razburljivim. Prav tako ni na nivoju zvočna izkušnja z igro, katera je na žalost napolnjena tudi s hrošči. Pred totalnim polomom jo reši le dokaj zanimiva zgodba, katera pa najverjetneje ne dosega del avtorice lika. Težko jo priporočim za nakup, morda le, ko bo znižana in ste ljubitelj Hercula Poirota oziroma detektivskih pustolovščin nasploh. Igra ni presežek v nobenem aspektu in gre za povprečen izdelek, zato vam priporočam, da pobrskate za drugimi igrami založnika.

Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case lahko v paketu za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 kupite v digitalni trgovini PlayStation Store, kjer vas bo stala 39,99€, na voljo pa je tudi za osebne računalnike preko platforme Steam. Tam boste zanjo odšteli 29,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Microids.

Agatha Christie – Hercule Poirot: The London Case

sorodno

najnovejše

Igro Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case so razvili Blazing Griffin, 29. avgusta 2023 pa so jo izdali pri založbi Microids. Na voljo je za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 ter osebne računalnike preko digitalne platforme Steam. Hercule Poirot se je vrnil...Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case (PS5)