1.7 C
Ljubljana

Mystic Gate (PS5)

Objavljeno:

Mystic Gate je akcijska roguelike igra, ki so jo razvili Zoo Corporation in je bila na voljo na računalniški platformi Steam že 10. februarja 2023. Za Sonyjevi konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 je izšla 13. septembra letos, tam pa so jo založili eastasiasoft.

Ta roguelike raziskovalec ječ bo dodobra preizkusil vaše reflekse, saj bodo proti vam neprestano leteli naboji sovražnikov. Postavitev le-teh skozi ječe, ki jih boste obiskali, je popolnoma naključna, tako da nikdar ne boste vedeli, kaj pričakovati. Izstrelkom se boste morali dobro izogibati, igrina bullet hell izkušnja pa bo poskrbela, da to nikakor ne bo lahko. V proceduralno ustvarjenih ječah boste namreč morali premagovati horde sovražnikov in pleniti predmete, kateri vam bodo omogočili več možnosti za preživetje v vašem naslednjem teku. Bolj kot bodo predmeti, ki jih boste zbrali, redki, bolj boste lahko nadgradili vaš lik za naslednjo rundo bojevanja.

Poleg številnih hord nasprotnikov vas čakajo tudi bitke proti mogočnim šefom, ki vam bodo še dodatno otežile igro, katera že sama po sebi ni mačji kašelj. Z nadgrajevanjem lika in zbiranjem vedno močnejših predmetov bo skozi igranje Mystic Gate postajalo nekoliko lažje, vendar bodo na papirju vaši sovražniki vedno za korak boljši od vas. Kot sem že omenil, so ječe v igri ustvarjene popolnoma naključno, ne spreminjajo se pa le nasprotniki, temveč tudi cela postavitev ječe in njena zasnova. To pomeni, da bodo sovražniki in predmeti vedno postavljeni drugje, tako da se igre ne boste mogli naučiti “na pamet”. To bo omogočalo edinstveno izkušnjo znova in znova, zaradi česar se igre ne boste hitro naveličali in ima ogromen faktor za ponovitev igranja, ko jo enkrat končate.

Mystic Gate

Naključna bodo tudi edinstvena orožja, ki jih boste pridobili, ter bodo vedno postavljena na drugačnem mestu znotraj ječ samih. Držite pesti, da uspete vedno pridobiti tistega, ki vam bo v dani situaciji najbolj koristilo. Enako bo tudi s sposobnostmi, ki jih boste ob nadgradnji stopnje lika prejeli, tako da vam tudi pri tem želim vso srečo. Ko sem že pri sreči, pa bodo vsi izjemno redki predmeti, ki jih boste pridobili, na srečo ostali v vaši lasti, tako da boste lahko ob vsaki ponovni igri vaš lik opremili z vsem, kar vam srce poželi.

Mystic Gate se vam bo zagotovo prikupila že ob vašem prvem igranju, skozi napredovanje in nadgrajevanje pa vam bo postajala le še bolj všeč. Grafična predstavitev igre je dobra, krasijo pa jo čudoviti efekti izstrelkov iz vaših orožij. Zaradi svoje naključnosti se vam ne bo zdelo, da se borite proti istim nasprotnikom, saj bodo situacije, v katerih se boste znašli, vedno znova edinstvene. Mystic Gate je nedvomno skriti draguljček v poplavi iger in jo priporočam vsem ljubiteljem akcijskih bullet hell streljačin.

Mystic Gate je na voljo v kompletu za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 v digitalni trgovini PlayStation Store, kjer boste zanjo odšteli 9,99€. Kupite jo lahko tudi za računalniško platformo Steam, tam vas bo pa stala 9,75€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

Mystic Gate

sorodno

najnovejše

Mystic Gate je akcijska roguelike igra, ki so jo razvili Zoo Corporation in je bila na voljo na računalniški platformi Steam že 10. februarja 2023. Za Sonyjevi konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 je izšla 13. septembra letos, tam pa so jo založili eastasiasoft. Ta...Mystic Gate (PS5)