3.7 C
Ljubljana

Remorse: The List (PS5)

Objavljeno:

Igra Remorse: The List je bila na Steamu na voljo že 22. aprila 2022, za konzolo PlayStation 5 pa je izšla 25. avgusta letos, kjer so jo založili Feardemic.

Remorse: The List je klasična grozljivka preživetja, v kateri mora igralec ugotoviti, kaj se dogaja v majhnem madžarskem mestecu Hidegpuszta, vaš edini namig pa je seznam, ki nima nekega smisla. Raziskovanje bo ključno za razrešitev skrivnosti le-tega ter za vaše preživetje. Raziskovali boste dokaj velik in razširjen svet, poln z nepredstavljivimi grozotami, hkrati pa se boste morali braniti z zelo slabimi možnostmi. Dobro upravljanje z vašimi viri bo ključnega pomena, saj imate v vašem inventarju na voljo zelo malo prostora, za preživetje pa boste morali izkoristiti vse, kar vam bo dano.

Igra je s svojo motečo vsebino in nasiljem nedvomno namenjena skupini odraslih igralcev, njene glavne značilnosti pa so veliki deli majhnega madžarskega predmestja, ki je polno srhljivih ulic, parkov in starih, zapuščenih zgradb, odprta, nelinearna igralnost, v kateri boste sami določali vrstni red poteka raziskovanja skrivnosti s seznama, upravljanje z inventarjem s posameznimi in dvojnimi predmeti več tipov, kot na primer orožji, prvimi pomočmi, strelivom ter predmeti za reševanje ugank in nenazadnje tudi raznoliko bojevanje v obliki strelnih orožij pa tudi z orožji za boj na blizu. Igro odlikuje tudi globoka in zanimiva zgodba, katera se med drugim povezuje preko videokaset ter glasovnih posnetkov.

Remorse: The List

Ena izmed slabosti igre (ali pa tudi ne?) je to, da ne vsebuje kontrolnih točk shranjevanja pred dogodki ključnega pomena, tako da boste morali v primeru neuspeha veliko stvari ponovno storiti, kar lahko pomeni nabiranje frustracije pri nekaterih (ali številnih) igralcih. Ponavljajoči so tudi napadi vaših nasprotnikov, ki žal ne ponujajo dovolj raznolikosti, da bi lahko to grozljivko označil kot mojstrovino. Če to odštejem, Remorse: The List ponuja napeto vzdušje in je zadostno strašljiva in grozljiva, da vas ne bo pustila ravnodušnega. Igra zagotovo ni popolna, je pa izkušnja z njo dovolj zabavna. Tudi grafična predstavitev je zelo na nivoju, pošasti so opremljene z zadovoljivimi podrobnostmi, in tudi Hidegpuszta izgleda zelo dobro. Igro priporočam vsem ljubiteljem grozljivk preživetja, saj izkušnja z njo definitivno ni slaba.

Remorse: The List je na voljo preko digitalne trgovine PlayStation Store za konzolo PlayStation 5, kjer boste zanjo odšteli 19,99€. Prav tako jo lahko kupite tudi igralci na osebnih računalnikih, saj je na voljo na platformi Steam, tam vas bo pa stala 14,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Feardemic.

Remorse: The List

sorodno

najnovejše

Igra Remorse: The List je bila na Steamu na voljo že 22. aprila 2022, za konzolo PlayStation 5 pa je izšla 25. avgusta letos, kjer so jo založili Feardemic. Remorse: The List je klasična grozljivka preživetja, v kateri mora igralec ugotoviti, kaj se dogaja v...Remorse: The List (PS5)