3.7 C
Ljubljana

Highrise City (PC)

Objavljeno:

Highrise City je strateška simulacija graditelja mest, v kateri morate upravljati tudi z ekonomijo in viri. Igra je sprva izšla v zgodnjem dostopu 24. marca 2022, njena celotna izdaja pa je ugledala luč sveta 4. septembra letos. Highrise City so razvili Fourexo Entertainment, založili pa so jo Deck13.

Highrise City ponuja moderno verzijo igre graditelja mest, saj je združena s tradicionalno simulacijo menedžmenta ekonomije in virov. Tako ponuja dokaj zahtevno igralnost in vam da številne možnosti in orodja, da lahko ustvarite delujoče mesto vaših sanj. Začnite z manjšim obsegom mesta in ga sčasoma prelevite ter razvite v pravo samcato metropolo. Kot omenjeno, v Highrise City ne boste odgovorni le za gradnjo mesta, temveč boste zanj odgovorni tudi pri upravljanju s stališča ekonomije. Načrtovati in graditi boste morali verige dobave ter poskrbeti za stabilno ekonomijo, katera vam bo omogočala postopno rast. Če boste pri tem uspešni, boste lahko izdelali in nadzorovali mesto z večmilijonsko populacijo.

Highrise City

Glavne značilnosti igre so, da omogoča gradnjo mest z do kar štirideset milijonov prebivalcev, zgradite lahko 310 različnih zgradb, mesto pa jih lahko vsebuje več kot trideset tisoč. Skrbeli boste za več kot šestdeset virov, zemljevidi pa temeljijo na različnih regijah in mestih, kot so New York, Vancouver ter Rio de Janeiro. Igra ponuja tudi različne stopnje težavnosti, ki bodo zadovoljile tako začetnike kot tudi naprednejše igralce.

Highrise City ima, na žalost, velike težave z nalaganjem igre same, prav tako pa vsebuje številne hrošče, kateri povzročajo sesutje celotne igre. Ti problemi bi morali biti odpravljeni že med verzijo zgodnjega dostopa, vendar izgleda, da bodo morali te težave odpravljati reaktivno. Poleg nedopustnega zapiranja igre je prisotno tudi neintuitivno postavljanje cest, ki izkušnjo igranja zelo zamori in ne spodbuja daljše aktivnosti igranja. Igre, žal, ne morem priporočiti, vsaj dokler ne bo poskrbljeno za številne hrošče, ki jih vsebuje.

Highrise City lahko kupite na računalniški platformi Steam za 27,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili PR Hound.

Highrise City

sorodno

najnovejše

Highrise City je strateška simulacija graditelja mest, v kateri morate upravljati tudi z ekonomijo in viri. Igra je sprva izšla v zgodnjem dostopu 24. marca 2022, njena celotna izdaja pa je ugledala luč sveta 4. septembra letos. Highrise City so razvili Fourexo Entertainment, založili...Highrise City (PC)