1.7 C
Ljubljana

Pathfinder: Gallowspire Survivors [Early Access v1.0.2010] (PC)

Objavljeno:

Pathfinder: Gallowspire Survivors razvijajo BKOM Studios in je v zgodnjem dostopu na Steamu izšla 14. septembra letos. Gre za novo roguelite igro preživetja, ki temelji na fantazijskem svetu serije Pathfinder. V njej se boste odpravili v Gallowspire, legendarni stolp teme, v katerem boste pobijali horde sovražnikov, nadgrajevali svoj arzenal in premagovali smrtonosne šefe.

Razvijalci BKOM Studios so se za zgodnji dostop odločili, ker želijo izdelati igro, ki jo bo užitek preigravati. S prejetjem povratnih informacij igralcev želijo doseči prav to, lažje pa jim bo tudi uravnotežiti igro z vidikom igralnosti in zabave. Menijo, da je sodelovanje z igralci najboljši način, da pri tem uspejo. Igro nameravajo v zgodnjem dostopu obdržati nekaj mesecev, vse pa bo odvisno od tega, kakšne povratne informacije prejmejo in koliko časa bo potrebnega za realizacijo želj ter prilagoditev.

Trenutna verzija igre vsebuje celotno izkušnjo, ki jo lahko preigrate s tremi različnimi razredi herojev in to na petih težavnostih. Napredujete lahko skozi tri biome, se spopadete s sedeminštiridesetimi tipi nasprotnikov v kar 275 variacijah. Premagate lahko tudi štiri šefe, svojo izkušnjo pa lahko prilagajate s sedeminšestdesetimi sposobnostmi in šestintridesetimi talenti. Končna različica igre bo bolj uravnotežena in bo tudi vsebovala izboljšave na področju igralnosti. Igri nameravajo dodati tudi več vsebine – nove naloge, dosežke in izzive, ciljajo pa tudi na to, da bo jo brez problemov poganjal Steam Deck. Cena igre bo ob celotni izdaji morda nekoliko poskočila, vse pa bo odvisno od tega, koliko izboljšav in vsebine bo prejela.

Pathfinder: Gallowspire Survivors

S temo v stolpu Gallowspire se ne boste soočali sami, saj se vam bo na pustolovščini pridružil še en heroj, ki ga boste izbrali. Ta vam bo med bojevanjem stal ob strani, vas ščitil in tudi pomagal napadati nasprotnike. Svojo moč boste lahko nadgrajevali po vaših željah ter izboljšali vaš napad in pasivne atribute z vsakim tekom, na katerega se boste podali. S točkami atributov boste povečevali vašo moč, inteligenco in karizmo, nadgrajevali pa boste tudi drevo talentov, kjer boste odklepali nove napade ter pasivne sposobnosti. Poleg bojevanja boste raziskovali ječe, iskali skrite skrinje zakladov in uporabljali zlato, da boste nadgradili, na primer, napoje za povrnitev zdravja.

Pathfinder: Gallowspire Survivors zaenkrat še ne sije premočno, ima pa dobro zastavljene temelje, da se lahko razvije v nekaj, kar bo (morda) lahko konkuriralo igri Vampire Survivors. Gre za nekoliko počasnejše napredovanje skozi igro, vendar se dogajanje razvije, ko nekoliko nadgradite atribute heroja. S priporočanjem nakupa bi sam še nekoliko počakal – razvijalci trenutno delajo na načinu “Hyper”, s katerim se boste, tako vi kot tudi vaši nasprotniki, pomikali in napadali hitreje. Morda bo to prevesilo tehtnico za lažjo priporočitev Pathfinder: Gallowspire Survivors.

Igro lahko v zgodnjem dostopu kupite na digitalni platformi Steam. Stala vas bo 6,89€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Vicarious PR.

Pathfinder: Gallowspire Survivors

sorodno

najnovejše

Pathfinder: Gallowspire Survivors razvijajo BKOM Studios in je v zgodnjem dostopu na Steamu izšla 14. septembra letos. Gre za novo roguelite igro preživetja, ki temelji na fantazijskem svetu serije Pathfinder. V njej se boste odpravili v Gallowspire, legendarni stolp teme, v katerem boste pobijali...Pathfinder: Gallowspire Survivors [Early Access v1.0.2010] (PC)