19.7 C
Ljubljana

Chants of Sennaar (PS4)

Objavljeno:

Legenda pravi, da bo nekega dne popotnik ponovno združil ljudstva stolpa, ki ne morejo komunicirati med seboj. Opazujte, poslušajte in dešifrirajte starodavne jezike v fascinantnem vesolju, ki ga je navdihnil mit o Babilonu.

Igro Chants of Sennaar so razvili Rundisc in založili Focus Entertainment. Izšla je 5. septembra 2023 in je na voljo preko računalniške platforme Steam ter za konzolo PlayStation 4.

Chants of Sennaar je ugankarska igra, ki temelji na jezikih in je zgrajena na podlagi biblijske zgodbe o Babilonskem stolpu. V igri se morate prebiti skozi pet nadstropij stolpa, v vsakem izmed teh pa prebiva drugačna skupnost s svojim jezikom. Z uporabo dnevnika boste vsaki besedi, na katero naletite, pripisali določeno sliko in se tako počasi učili dotičnega jezika. Z ugotovljenimi pomeni besed boste reševali uganke ter se prebijali po stolpu.

Igra izgleda čudovito na konzoli PlayStation 5, čeprav je na voljo le kot PlayStation 4 različica, a smo se poslužili funkcije kompatibilnosti. Zgradbe, ki se v igri nahajajo, in ozadja pokrajine so na nivoju, tako da Chants of Sennaar ne varčuje, kar se tiče njene grafične prezentacije. Med igranjem oziroma skozi igranje boste naleteli na številne like, ki bodo za vas in vaše napredovanje bistvenega pomena. Igra predstavlja zanimivo pustolovščino, skozi katero se boste seznanjali z različnimi kulturami in njihovimi jeziki. Uganke sicer niso zelo preproste, saj se boste vendarle učili neznanega, tako da lahko s svojo zahtevnostjo velikokrat povzročijo veliko nejevolje. Vse skupaj bi lahko razvijalci rešili in olajšali z nekoliko vodenja skozi odkrivanje, vendar le-tega globoko primanjkuje.

Chants of Sennaar

Chants of Sennaar je dokaj edinstvena pustolovščina, ki pa bo od vas zahtevala veliko pozornosti in iskanja ter združevanja namigov, na katere boste skozi nadstropja naleteli. Ugotavljanje in prevajanje jezikov je glavna stvar okoli katere igra temelji, med to presneto zahtevno mehaniko pa se boste sprehajali skozi številne palače, pokopališča in vrtove, kateri so resda paša za oči. Pa vendar ne glede na to, kako čudovito igra izgleda, ne morem preko dejstva, da so uganke pretirano zahtevne, da ne govorim o tem, da ne ponujajo nikakršnega vodenja skozi zgodbo igre.

Zaradi tega Chants of Sennaar ne morem priporočiti povprečnemu igralcu, saj ne bo manjkalo trenutkov, ko boste zaradi igre zafrustrirani. V kolikor pa si želite odkrivanja jezikov s pomočjo slik in simbolov, pa si jo kar privoščite.

Chants of Senaar je na voljo preko računalniške platforme Steam za 17,99€ (do 18. septembra), v trgovini PlayStation Store pa vas bo stala 19,99€ ter je na voljo za konzolo PlayStation 4.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Focus Entertainment.

Chants of Sennaar
Legenda pravi, da bo nekega dne popotnik ponovno združil ljudstva stolpa, ki ne morejo komunicirati med seboj. Opazujte, poslušajte in dešifrirajte starodavne jezike v fascinantnem vesolju, ki ga je navdihnil mit o Babilonu. Igro Chants of Sennaar so razvili Rundisc in založili Focus Entertainment. Izšla...Chants of Sennaar (PS4)