10.7 C
Ljubljana

Naredite 2D platformer svojih sanj v “Platform Game Maker”

Objavljeno:

Bodimo resnični, vsi smo sanjali o izdelavi lastnega platformerja in Platform Game Maker te sanje spreminja v resničnost. Platform Game Maker je najnovejše interaktivno orodje, ki igralcem omogoča ustvarjanje lastne igralne izkušnje. Z obilico vnaprej izdelanih blokov, spritov, 2D sredstev, ozadij in še več, postane izdelava vaše platformska igra lažja kot kdaj koli prej.

Razvijalci, ki stojijo za igro, Playstige Interactive, so izjavili, da želijo “navdihniti druge indie razvijalce, da naredijo njihovo sanjsko 2D igro”. Z vsemi trenutnimi izzivi razvoja neodvisnih iger bi to orodje lahko ambicioznim razvijalcem vseh ravni omogočilo, da svoje zamisli uresničijo v enostavnejši obliki. Razvijalci so tudi omenili, da aktivno iščejo povratne informacije, da bi orodje še izboljšali.

Ko ustvarjate svojo lastno 2D igro v programu Platform Game Maker, lahko dodate sovražnike, kot so pošasti, iz vnaprej izdelane zbirke razpoložljivih sredstev, kot tudi dodate logiko igre, kot so ovire in nagrade. Če vas bolj zanima igranje kot ustvarjanje, lahko igrate tudi ravni drugih ljudi in jih ocenjujete.

V orodju lahko ustvarite celo svoj glavni meni, poleg dodajanja zvokov in učinkov iz urejevalnika zvoka v igri. Ko ustvarite in preizkusite svojo lastno igro, jo lahko izvozite kot popolno samostojno igro.

Kmalu bo v igri na voljo tudi ogromno drugih orodij, vključno z urejevalnikom spritov v igri, urejevalnikom zvoka, urejevalnikom slikovnih pik in še več. Te funkcije bodo uvedene v prihodnjih posodobitvah.

Platform Game Maker – napovednik