12.2 C
Ljubljana

Iron Danger (PS5)

Objavljeno:

Igra Action Squad Studios, Iron Danger, katero so založili Daedalic Entertainment, je bila na računalniški platformi Steam na voljo že 25. marca 2020, na konzolo PlayStation 5 pa je prispela 16. avgusta letos.

Iron Danger je potezna taktična strategija, ki uporablja zanimivo mehaniko manipulacije časa. V njej se boste znašli v več napetih srečanjih s sovražnimi entitetami z vašo skupino dveh likov in boste uporabljali različne sposobnosti ter interaktivna okolja. Z le-temi boste lahko nasprotnike premagovali na številne načine in se sami odločili za pot, ki jo boste ubrali. Lahko boste brutalni, kolikor se da, ali pa se odločili za zvito taktiko ter jih ugnali s pomočjo nastavljenih pasti.

Bistvo igre okoli katerega tudi temelji sama igralnost, je to, da imate nadzor nad časom. S svojo edinstveno mehaniko nadzorovanja časa, s katero lahko zavrtite čas nazaj za do pet sekund kadarkoli boste to želeli, boste lahko preizkušali različne strategije in kombinacije, vse dokler ne boste našli najbolj uporabne za premaganje izziva, ki vas čaka. Z manipulacijo časa igra združuje bojevanja v realnem času z ukazi poteznih strategij, kar vam bo omogočalo številne nove pristope in spreminjanje že izgubljene bitke v vašo korist.

Iron Danger se odvija v okoljih mogočnih gozdov in zahrbtnih jezer, okoli katerih bodo na vas prežali bogovi in številne pošasti. V igri boste prevzeli nadzor nad inteligentno vaščanko Kipuno, katero omreži starodavna moč, ki jih omogoča prevlado nad časom in smrtjo. Z njeno pametjo boste morali to moč znati uporabljati sredi vojne, v kateri se boste znašli. Z njo boste primorani zaščititi celotno človeštvo, medtem ko vam jo bodo nasprotniki želeli prevzeti ter jo koristiti za popolno uničenje.

Iron Danger

Igro torej odlikuje originalno zastavljeni sistem bojevanja, ki je tudi v ospredju vsega, kar Iron Danger ponuja. Z njim nudi edinstven in še ne viden pristop do taktičnih bojev ter strateških odločitev, ki jih lahko znova in znova ponavljate ter prilagajate. Kar se tiče grafične predstavitve, igra ponuja dobro zasnovan koncept upodabljanja stila umetnosti, kateri je konstanten skozi celotno doživetje. Sposobnosti, ki jih lahko med boji uporabljate, so raznolike, zanimivo pa je tudi interaktivno okolje, katerega lahko združujete z danimi sposobnostmi.

Tudi igrinih slabosti je, po drugi strani, kar nekaj, začenši s tem, da ni na voljo nobenih stranskih poti ali nalog za dokončanje poleg začrtane poti vaše glavne misije, na izid katere ne morete vplivati. Skozi igro postanejo ponavljajoči tudi vaši nasprotniki. Kljub njeni linearnosti Iron Danger ponuja nekaj ur zabave, pred njeno povprečnostjo pa jo reši njena edinstvena bojna mehanika s prilagajanjem časa. Ko jo boste enkrat preigrali, na žalost ne bo imela več česa ponuditi, kar pomeni, da nima nobene vrednosti za ponovna igranja.

Priporočam, da jo preizkusite, ko jo boste imeli moč kupiti po znižani ceni, kar je pravzaprav do 9. septembra, saj je do takrat na Steamu znižana kar za devetdeset (!) odstotkov. V trgovini PlayStation Store pa bo po isti ceni na voljo celo do 14. septembra.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Daedalic Entertainment.

Iron Danger
Igra Action Squad Studios, Iron Danger, katero so založili Daedalic Entertainment, je bila na računalniški platformi Steam na voljo že 25. marca 2020, na konzolo PlayStation 5 pa je prispela 16. avgusta letos. Iron Danger je potezna taktična strategija, ki uporablja zanimivo mehaniko manipulacije časa....Iron Danger (PS5)