17.2 C
Ljubljana

Atlas Fallen (PS5)

Objavljeno:

Igro Atlas Fallen so razvili razvijalci Deck13, ki so nam v preteklosti postregli z dokaj uspešno serijo The Surge, ter založili indie mogotci Focus Entertainment. Izšla je 9. avgusta 2023 in je na voljo za osebne računalnike preko platforme Steam in za Sonyjevo konzolo PlayStation 5.

Atlas Fallen je akcijska RPG pustolovščina, v kateri boste drseli skozi neskončne peščene planjave, ki so polne številnih nevarnosti, skrivnosti in delčkov preteklosti. Lovili boste legendarne pošasti s pomočjo mogočnih orožij, ki jih poganja pesek sam, in različnih sposobnosti vašega lika. Bitke so resda spektakularne in polne akcije, vendar ali je to dovolj, da bi bila igra odlična?

Vizualno je Atlas Fallen paša za oči, prav tako pa je tudi dovolj zahtevna, da se skozi njo ne boste preprosto sprehodili. Mehanika premikanja skozi peščena okolja je dokaj zanimiva in zabavna, tudi bitke same pa niso dolgočasne. Še enkrat pa moram poudariti, da svet izgleda preprosto fenomenalno. Za raziskovanje le-tega se boste morali priučiti premikanja skozenj, ta edinstven fantazijski poligon pa bo poln skrivnosti in nevarnosti. Skozi igro in njeno kampanjo se lahko podate sami ali pa še s kom drugim preko medmrežja.

Atlas Fallen

Pošasti, ki jih boste lovili, so dobro oblikovane, sam boj pa je nabit z energijo in razposajenostjo. S sproščanjem vaše moči, boste lahko ustvarili številna spreminjajoča se orožja, edinstvene pa bodo tudi vaše spretnosti in sposobnosti, katere boste lahko krojili po vaših željah. Sliši se vse lepo in prav, vendar Atlas Fallen razočara na področju igralnosti, ki je po mojem mnenju pri igrah najpomembnejša, in ne glede na to, da jo odlikuje odlična grafična predstavitev, okolja hitro postanejo dolgočasna in nezanimiva.

Kar se tiče zgodbe, ki jo igra predstavlja, je prav tako dokaj nezanimiva, zelo slabo glasovno igranje pa je preprosto ne more rešiti ali spremeniti v nekaj, česar bi se veselili. Tudi likov, ki jih boste med igro srečali, si ne boste zapomnili, ker noben ne postreže s čem zanimivim. Atlas Fallen bi morda lahko bila igralcem zanimiva z vidika raziskovanja sveta, če že ne zgodbe same, vendar tudi ta ne ponuja spektakularnih reči, ki bi vas prisilile ostati pred zaslonom dlje časa. Nakup svetujem le ob globokem znižanju, le zaradi tega, ker izgleda zelo lepo.

Atlas Fallen lahko kupite preko digitalne platforme Steam, kjer vas bo stala 49,99€, ali pa trgovine PlayStation Store, v kateri boste zanjo plačali 59,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Focus Entertainment.

Atlas Fallen
Igro Atlas Fallen so razvili razvijalci Deck13, ki so nam v preteklosti postregli z dokaj uspešno serijo The Surge, ter založili indie mogotci Focus Entertainment. Izšla je 9. avgusta 2023 in je na voljo za osebne računalnike preko platforme Steam in za Sonyjevo konzolo...Atlas Fallen (PS5)