16.3 C
Ljubljana

Pričakovana pustolovščina Hauntii dobi osupljiv nov napovednik za gamescom

Objavljeno:

Nov napovednik za osupljivo neodvisno pustolovščino Firestoke in Moonloop Games, Hauntii, je bil danes predstavljen na IGN-ovem dogodku Awesome Indies. Prvič predstavljena za osebne računalnike in konzole na Day of the Devs, kjer so jo PC Gamer in Kotaku izbrali za eno od vrhuncev Summer Game Fest, ta novi napovednik za gamescom ponuja drugi pogled na ta očarljivi naslov.

Hauntii je mamljiva pustolovščina, zgrajena okoli ustvarjalne strašljive mehanike, ki vam omogoča, da obvladate okolje in bitja, ki v njem živijo. Ko prevzamete nadzor, se lahko spopadete s sovražniki s posebnimi sposobnostmi Hauntiijevih prebivalcev in pripravite domiselne rešitve za premagovanje številnih izzivov, ki so posejani po Hauntiijevem očarljivem svetu. Obsedla vas bo očarljiva mešanica raziskovanja in reševanja ugank, vse to pa je postavljeno v osupljiv ročno izdelan svet, poln očarljivih likov in podkrepljen s srhljivo skrivnostjo, zaradi katere se boste potopili globoko v svojo preteklost.

Hauntiijeva osupljiva umetnost se združuje z očarljivo zvočno podlago Micheala Warda (Light Return), da ustvari čudovito estetsko izkušnjo, ki uravnoveša prijetnost, skrivnostnost in melanholijo. Hauntiijev svet je sproščujoč in čudovit kraj, ki se brez truda spreminja med prepričljivimi ugankami, minimalističnim pripovedovanjem zgodb, akcijo in odkrivanjem.

Hauntii je postavljena v Večnost, kraj, ki obstaja zunaj vesolja, kjer končno končajo vse duše. Noben duh ne more zares umreti v Večnosti, toda vsi so lahko zavedeni, pokvarjeni v peklenske različice svojega prejšnjega jaza. Skrivnostna rasa žarečih bitij, znana kot Eternians, vodi izgubljene duše do zloveščega osrednjega stolpa, kjer se zdi, da se povzpnejo na višjo raven. Izgledajo kot angeli, a nihče zares ne ve, kdo so, niti od kod so prišli. Ali lahko odpotujete do stolpa? Ali lahko rešite skrivnost Eterniancev? Znate dekodirati lastno preteklost?

Hauntii – napovednik