21.6 C
Ljubljana

RPG Space Wreck 10. oktobra stopi na mesto originalne Fallout

Objavljeno:

Pahris Entertainment, dvojec s sedežem v Latviji, oznanja uradni datum izdaje svoje hardcore postapokaliptične RPG Space Wreck. Po skoraj enem letu v zgodnjem dostopu Steam, kjer je igra zbrala zelo pozitivno oceno, saj je 86% igralcev pustilo pozitivne ocene, bo retro vesoljska pustolovščina v celoti izšla 10. oktobra 2023. Ravno ob pravem času za obeležitev 26. obletnice izvirne izdaje Fallout – igre, ki je glavni navdih za razvijalca.

Space Wreck je en palec široka, a milje globoka – namerno kratka, a presenetljivo obsežna RPG pustolovščina, ki podpira več stilov igranja, vključno z različnimi nesmrtonosnimi pristopi.

Pahris Entertainment z veseljem razkriva več o svetu igre Space Wreck z izdajo novega napovednika za lansiranje v septembru.

Space Wreck – napovednik

O Space Wreck

Navdihnjena s klasičnimi izometričnimi igrami vlog, kot sta Fallout in Arcanum, je Space Wreck zahtevna igra vlog, ki se dogaja na pusti vesoljski postaji 20 let po velikem konfliktu zaradi rudarjenja asteroidov. Igra vsebuje staro šolo taktičnega poteznega boja z akcijskimi točkami, metanjem kock in gibanjem na podlagi mreže.

Igranje vlog je najpomembnejši del igre Space Wreck. Lahko postanete, kdor želite, igrate, kakor želite. Bodite lahkoten govornik, zahrbten heker, prepirljiv nasilnež ali kdorkoli drug – izbira je vaša. V vsaki situaciji vedno obstaja več načinov za reševanje težave. Pristop, ki ga boste izbrali, je povezan z veščinami in zmožnostmi vašega lika – izkoristiti boste morali svoje prednosti in odpraviti slabosti. Ne morete nekoga prepričati, da bi vam pomagal? Vdrite v njihov računalnik in najdite nekaj, s čimer bi jih lahko izsiljevali. Ali pa jih takoj požeparite in našli boste vse, kar ima lik v svojem inventarju. Boj je 100% neobvezen, tako da lahko dokončate Space Wreck, ne da bi koga ubili. Ali pa lahko ubijete vsako osebo, ki jo najdete – tudi najbolj bistvene like. Odvisno je od vas.

Tipična naloga Space Wreck bo imela od 3 do 8 edinstvenih načinov za dokončanje. Zemljevid igre je čim bolj odprt (ne pozabite, da ste na nasedli vesoljski ladji!). Vaš pristop do likov, nalog in vrstni red, v katerem dokončate lokacije, bo sprožil različne dogodke in vodil do različnih koncev. V vesolju vas nihče ne more slišati, kako se mučite nad svojimi odločitvami.