17.2 C
Ljubljana

New Star GP [Early Access] (PC)

Objavljeno:

New Star GP je hitra in razburljiva arkadna motošportna igra z jasnimi retro vizualnimi elementi. Igrajte v kariernem načinu in se prebijajte skozi desetletja dirkanja, medtem ko nadgrajujete svoj avto in svojo ekipo za podporo… ali lovite visoke rezultate v načinu prvenstva sami ali na deljenem zaslonu z do tremi prijatelji!

New Star GP, ki jo razvijajo New Star Games, je 8. avgusta 2023 izšla v zgodnjem dostopu na računalniški platformi Steam.

New Star GP je arkadna športna dirkalna igra, za katero so se razvijalci odločili, da jo bodo izdali v zgodnjem dostopu, saj imajo z le-tem dobre izkušnje od svojih predhodnih iger. Menijo, da so povratne informacije igralcev bistvenega pomena, da lahko razvijejo igre v najboljše možne izkušnje. Upajo, da bodo uspeli s pomočjo igralcev narediti igro boljšo in dodati vsebino, katere si igralci želijo. Pričakujejo, da se bo igra v zgodnjem dostopu nahajala od dveh do štirih mesecev, vendar so se pripravljeni prilagoditi povratnim informacijam, ki jih bodo prejeli, da bodo razvili čimbolj privlačno izkušnjo, ki jo lahko.

V zgodnjem dostopu nameravajo New Star Games razviti karierni način igranja, da bo vključeval prihodnja desetletja dirkanja in ne le osemdeseta in devetdeseta prejšnjega stoletja. Nameravajo dodati tudi nove dirkalnike in proge ter nove nasprotnike in konkurenčne mehanike. Poleg tega načrtujejo tudi novo vsebino za prvenstveni način igranja.

New Star GP

Trenutno različica zgodnjega dostopa vsebuje karierni način, ki, kot rečeno, vsebuje dve desetletji dirkanja – osemdeseta in devetdeseta. Na voljo je šestinpetdeset posameznih dirk, ki potekajo na znamenitih dirkališčih, kot so Brisbane, Quebec in Tokio. Enoigralski in večigralski prvenstveni način vsebuje tri prvenstva, ki jih lahko igrate sami ali pa v večigralskem načinu z do tremi prijatelji hkrati. Cena igre se bo zvišala v celotni izdaji, za koliko pa bo odvisno od tega, koliko nove vsebine bodo razvijalci igri še dodali.

Kot že rečeno v uvodu, je New Star GP arkadna dirkalna igra, kjer vsaka odločitev šteje, tako na in zunaj dirkališča. V njej boste prevzeli nadzor nad svojo lastno ekipo, vodili njen tehnološki napredek, načrtovali dirkalno strategijo in tudi sami sedli za volan dirkalnika ter se pripeljali do zmage. Igralnostna izkušnja je preprosta, a globoka, vse skupaj pa spremljajo privlačne retro sličice na zaslonu. Grafika, ki jo igra prikazuje, je preprosto čudovita, spremlja pa jo tudi retro glasbena podlaga, ki vas bo popeljala nazaj v dirkalne igre devetdesetih. Seveda, če ste takrat že bili živi.

Vsak igralec lahko sede za volan in uspe, vendar če boste želeli igro zares obvladati, se boste morali posvetiti več stvarem in ne le dirkanju. New Star GP vključuje izjemno globino, saj boste lahko izbirali med različnimi pnevmatikami za vsako posamezno dirko, načrtovali količino goriva, ki ga boste nalili v vaš dirkalnik ob pričetku dirke in tudi samo strategijo za vaše postanke v boksih. Med samimi dirkami se lahko pripeti ogromno stvari, vse od odpovedi raznih komponent na vašem dirkalniku, spremenljivih vremenskih razmer, počenih gum pa do naleta več dirkalnikov.

V igri lahko tekmujete v velikih nagradah, dirkah na izločanje, časovnih preizkušnjah in tudi v konkurenčnih dirkah proti enemu rivalu. Med samimi dirkami boste lahko izbirali kako nadgraditi vaš dirkalnik oziroma katere dele uporabiti. Izbirali boste lahko med sponzorskimi komponentami dirkalnika ali, na primer, hitrejšimi postanki v boksih. Ko boste zmagali dirkalno sezono in napredovali v naslednje desetletje, se boste srečali z novimi nasprotniki in izzivi, nov pa bo tudi vaš dirkalnik. Skozi desetletja boste dirkali na številnih ikoničnih dirkalnih lokacijah po vsem svetu, za vaše najboljše rezultate pa boste tudi nagrajeni.

New Star GP

New Star GP lahko igrate tudi skupaj z vašimi prijatelji v zabavnem večigralskem načinu na deljenem zaslonu. Igrata lahko dva, trije ali štirje igralci hkrati, vsak pa bo lahko izbral svoj dirkalnik, voznika, način dirke in katerokoli od dirkališč, ki so v igri na voljo. Dosežene točke na dirkah se prenašajo od prejšnje v naslednjo, tako da lahko skupaj odigrate le posamezno dirko ali pa celotno sezono.

Igra New Star GP že v trenutni različici dosega nivo razvijalčevih prejšnjih iger, kot na primer simulacije upravljanja nogometnega kluba New Star Manager. Izkušnja dirkanja, ki jo igra ponuja, je fenomenalna in lahko brez zadržkov rečem, da je že zdaj ena izmed boljših arkadnih dirkalnih iger vseh časov. Igra je res zelo dobra, saj vsebuje globok izlet v svet dirkanja, izgleda fenomenalno, vse od grafičnega stila do animacij, in še in še! Nimam reči drugega kot predlagati, da igro kupite po še trenutni nižji ceni in se vanjo potopite za zavidljivo število igralnih ur.

New Star GP lahko kupite v zgodnjem dostopu na računalniški platformi Steam za 17,49€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Outrageous PR.

New Star GP
New Star GP je hitra in razburljiva arkadna motošportna igra z jasnimi retro vizualnimi elementi. Igrajte v kariernem načinu in se prebijajte skozi desetletja dirkanja, medtem ko nadgrajujete svoj avto in svojo ekipo za podporo… ali lovite visoke rezultate v načinu prvenstva sami ali...New Star GP [Early Access] (PC)