13.5 C
Ljubljana

Baldur’s Gate 3 je danes na voljo na osebnih računalnikih

Objavljeno:

Baldur’s Gate 3, epska igra vlog, ki je nastajala šest let in čakala več kot dvajset let, je danes na voljo za osebne računalnike prek Steam, GOG in NVIDIA GeForce Now.

Baldur’s Gate 3 je naslednja generacija RPG ustvarjalcev igre Divinity: Original Sin 2, postavljena v svet Dungeons & Dragons in zagotavlja raven širine in globine brez primere v sodobni RPG.

Več kot dvajset let po izidu Baldur’s Gate 2 je končno prišel čas za vrnitev v pozabljena kraljestva. Vaše odločitve oblikujejo to zgodbo o druženju in izdaji, žrtvovanju in preživetju ter vabi absolutne moči.

Izbirajte med 12 razredi in 11 rasami iz D&D igralskega priročnika in ustvarite svojo identiteto ali pa igrajte kot Origin junak z ročno izdelanim ozadjem. Ali pa se zapletite s svojo notranjo pokvarjenostjo kot Dark Urge, popolnoma prilagodljiv Origin junak s svojo edinstveno mehaniko in zgodbo. Ne glede na to, kdo se odločite biti, se podajte na pustolovščine, bitke in romantiko po pozabljenih kraljestvih in onkraj.

Zberite svojo skupino in se podajte na pustolovščino na spletu kot skupina do štirih. Ujeti v spopad med hudiči, božanstvi in zloveščimi nezemeljskimi silami, boste skupaj odločali o usodi pozabljenih kraljestev.

Baldur’s Gate 3 – napovednik

Baldur’s Gate 3 izide na PS5 6. septembra ali 3. septembra za lastnike PS5 Digital Deluxe Edition. Izdaja za Mac je tudi predvidena v začetku septembra.