23.2 C
Ljubljana

Remnant II (PC)

Objavljeno:

Remnant II sooči preživelo človeštvo z novimi smrtonosnimi bitji in bogom podobnimi šefi v grozljivih svetovih. Igrajte solo ali sodelujte z dvema drugima prijateljema, da raziščete globine neznanega in preprečite zlu, da bi uničilo resničnost samo.

Remnant II je nadaljevanje serije Remnant, ki se je začela z zelo uspešno igro Remnant: From the Ashes leta 2019. Remnant II so, tako kot predhodnico, razvili Gunfire Games in založili Gearbox Publishing. Izšla je 25. julija 2023 in je na voljo preko digitalne platforme Steam ter za konzolo PlayStation 5.

Igra Remnant II postavi igralce nasproti novim smrtonosnim pošastim in vsemogočnim šefom skozi številne zastrašujoče svetove. Igrate jo lahko sami, tako kot sem jo jaz, ali pa skupaj z dvema prijateljema. Raziskovanje neznanega je bilo zanimivo že s solo izkušnjo, morda pa vse skupaj postane še bolj zabavno, če se na pustolovščino odpravite skupaj kot trojica. Za uspeh v Remnant II se boste morali zanesti na lastne sposobnosti (ali sposobnosti vseh treh), da boste uspeli premagati najtežje izzive, ki jih igra nudi, in preprečiti izumrtje človeštva.

Igralnost nudi mešanico razburljivega napadanja sovražnikov na daljavo in od blizu, pošasti pa so pretkane narave, da sploh ne govorim o ogromnim bitkah s šefi, ki so naravnost epske. Pred vsako bitko boste morali izbrati specifično opremo in orožja, prav tako pa se boste morali prilagoditi različnim biomom, v katerih se boste nahajali. Premagovanje šefov pa je ekstremno razburljivo in tudi zelo nagrajujoče, saj boste z vašim uspehom bogato nagrajeni.

Remnant II

Kot že rečeno, lahko potujete skozi igro sami ali skupaj s prijateljema. Naleteli boste na čudne svetove, ki so naseljeni z mitskimi pošastmi in smrtonosnimi nasprotniki, medtem ko boste poskušali ostati živi. Teh svetov je več, vsak izmed njih pa je poln različnih pošasti, orožij in predmetov. Najdene dobrote lahko shranite ter nadgradite in se tako spopadete s težjimi izzivi.

Remnant II nudi tudi izjemno ponovljivo igranje, saj vsebuje razvejane poti in naloge, ki jih boste med igro opravljali. Dinamično so ustvarjene tudi ječe in okolja, na katera boste naleteli, zaradi česar bodo ponovna igranja ponujala nove izzive in nagrade. Skupaj so sestavljene različne zgodbe, ki jih boste odkrivali skozi različne svetove, vse pa spodbujajo raziskovanje in ponoven obisk v vašem prihodnjem igranju skozi igro.

Igra nudi tudi različne arhetipe igralnih likov, ki jih izberete pred pričetkom vaše dogodivščine. Vsi izmed teh, ki so na voljo, lastijo svoje pasivne bonuse in osupljive moči, med samim igranjem pa lahko odklenete nove, nadgradite stare ali pa jih celo združite, kar ponuja številne različne načine igranja. Na začetku boste morali ustvariti vaš lik, izbirali pa boste lahko med spoloma, glasovi, odtenkom kože, stilom in barvo las ter brazgotinami. Izberete lahko tudi to, da je lik “Hardcore”, kar pomeni, da je vsaka smrt dokončna. Ta način je ustvarjen le za izkušene igralce, tako da pazite pri vaši izbiri.

Ko boste končali s kreiranjem vašega lika, vam bo igra ponudila izbiro med tremi težavnostmi, in sicer “Survivor”, ki nudi dober začetek za večino igralcev, “Veteran”, ki ponuja zahtevnejšo izkušnjo z bolj smrtonosnimi sovražniki in je namenjena igralcem, ki uživajo v dodatnem izzivu, ter “Nightmare”, ki je neizprosno težavna in se ne priporoča ob začetku igranja. Ob startu vas bo pričakala vadnica, ko jo boste uspešno zaključili pa se bo ponudila možnost dodajanja še dveh drugih igralcev v seanso.

Remnant II

Kar se tiče nastavitev, bo igra ob zagonu sama določila privzete vrednosti, primerne glede na zmogljivost vašega računalnika, kasneje pa lahko le-te po želji še sami prilagodite. Izbirate lahko ločljivost zaslona, svetlost, število sličic na sekundo in posameznih grafičnih kvalitet. Nastavite lahko tudi glasnosti posameznih zvokov, vklopite/izklopite podnapise, nastavite podrobnosti igralnosti ter tudi spremenite tipke za ukaze na vaši tipkovnici, kar je še posebej dobrodošlo. Igro lahko igrate tudi s kontrolerjem in to v več jezikih – od privzete angleščine pa do nemščine in tudi portugalščine.

Ne glede na to, da, žal, nisem igral prvega dela serije, sem z izkušnjo z Remnant II izjemno zadovoljen. Podrobnosti v igri so fenomenalne, okolja izgledajo fantastično, celotna grafična predstavitev je nedvomno na zavidljivem nivoju. Bojevanja s sovražniki so razburljiva in zelo zadovoljiva, vsi ukazi, ki jih vnesete pa so izjemno odzivni in ne povzročajo nobenega zatikanja. V prihodnosti se bom zagotovo lotil tudi Remnant: From the Ashes, da preverim, če je vsaj približno tako dobra kot njeno nadaljevanje. Priporočam.

Remnant II lahko kupite za osebne računalnike preko Steama, kjer vas bo osnovna igra stala 49,99€. Na voljo sta še Deluxe Edition za 59,99€ in Ultimate Edition za 69,99€. Za nakup za konzolo PlayStation 5 pa se napotite v PlayStation Store, kjer boste za vse tri edicije odšteli enako količino denarja.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Diva Agency.

Remnant II
Remnant II sooči preživelo človeštvo z novimi smrtonosnimi bitji in bogom podobnimi šefi v grozljivih svetovih. Igrajte solo ali sodelujte z dvema drugima prijateljema, da raziščete globine neznanega in preprečite zlu, da bi uničilo resničnost samo. Remnant II je nadaljevanje serije Remnant, ki se je...Remnant II (PC)