25.8 C
Ljubljana

Eternights

Objavljeno:

Eternights je prihajajoča akcijsko-zmenkarijska igra razvijalcev Studio Sai, ki bo izšla na računalniški digitalni platformi Steam 21. septembra 2023. V njej boste poskušali zaužiti čim več življenja med apokalipso. Čas se vam izteka, tako da le pohitite!

Eternights je edinstvena mešanica zmenkarij in akcije, v kateri igralci raziskujejo post-apokaliptičen svet poln nevarnosti, ljubezni in pustolovščin. Na vas bo, da rešite svet in medtem najdete še vašo ljubezen.

Nekega dne je neznano spremenilo ljudi v nevarne pošasti. Vse, kar jih še interesira, sta nasilje in moč. Stojijo na poti do zdravila in sveta, ki si ga želite. V igri se borite za več kot le lastno preživetje, borite se za tiste, ki jih ljubite. Kadar ne boste preživljali časa z raziskovanjem ječ, ga lahko porabite za povezovanje in zbliževanje s petimi prikupnimi osebami. Raziščite njihove zgodbe in se z njimi zbližajte ter odklenite različne edinstvene sposobnosti in uroke, katere lahko kasneje uporabite med bojevanjem.

Eternights

Raziskovanje ječ, zmenki – vse preveč reči za postoriti v enem dnevu, vsaka dejavnost pa ima na voljo tudi omejen čas trajanja. Ga boste porabili več za zbliževanje in odklepanje novih sposobnosti ali pa za trening, da postanete močnejši, in raziskovanje ječ? Vse je odvisno od vas samih, vendar ne pozabite, da časa zmanjkuje. Igro odlikujejo številne animirane scene, ki so drugačne glede na to, s kom boste šli na zmenek in boste v zvezi.

Igro je moč igrati v normalnem načinu, zgodbenem načinu ali “expert” načinu. Na voljo je več jezikov, od angleškega do portugalskega, igrati pa jo je priporočljivo s kontrolerjem. Kar se tiče igralnosti, je ta deljena na dva dela, in sicer na nekakšne vrste vizualno novelo, kjer boste v dialogih izbirali vaše odgovore med več možnimi, ter na akcijsko, v kateri boste udarjali po vaših nasprotnikih in se izmikali njihovim napadom. Grafična predstavitev igre je zadovoljiva, ne vem pa, če jo bodo razvijalci še dodatno izpilili do njenega septembrskega izida.

Pa še to – Eternights je namenjena predvsem odraslim igralcem, saj vključuje seksualne prizore in veliko nasilja, kar bi morda lahko povzročilo nelagodje pri nekaterih igralcih. Na Steamu pa je na voljo tudi brezplačna demo verzija igre, ki jo lahko preizkusite tudi sami.

S prispevanjem digitalne kopije igre so napoved omogočili Cosmocover.

Eternights