16.8 C
Ljubljana

Kingsblood (PC)

Objavljeno:

Zberite močan ceh, vodite jih skozi zahrbtne misije in ječe ter odklenite njihov resnični potencial s pametnimi bojnimi odločitvami.

RPG igro Kingsblood so razvili zgolj trije razvijalci, poznani pod imenom Icy Forge. Izšla je 21. junija 2023 in je na voljo digitalno preko računalniške platforme Steam.

Kingsblood je bila razvita s pomočjo grafičnega pogona Unity in je igra igranja vlog, v kateri vodite skupine izbranih plačancev v bitke z avtomatsko bojno mehaniko. “Kaj za vraga bi naj to pomenilo?!” To pomeni, da izbrane like v vsaki bitki poljubno razporedite na mrežastem terenu, ti pa se bodo nato samodejno borili proti nasprotnikom, ki nastopijo proti vam. Celotna kampanja igre, katera je razdeljena na več dejanj, je tudi glasovno odigrana, kar igri štejem v velik plus, saj ni monotonega branja, temveč ima vsak lik svoj glas. Kar je pri tem slabega, je to, da so nekatera besedila pretirano odigrana oziroma prebrana, kar lahko povzroči morebitno mržnjo do nekaterih likov. To je le moja majhna opazka, ki je lahko le subjektivne narave, tako da nič za to.

Kingsblood

V igri se boste pridružili bojem proti tiranski monarhiji v “grimdark” svetu političnih spletk in krivic. Na vas bo, da zberete skupino močnega ceha edinstvenih sledilcev, tako imenovanih plačancev, ter jih pošiljate na nevarne misije in razburljive boje, medtem ko vi gradite vašo cehovsko dvorano. Za uspeh v igri boste morali obvladati sestavljanje čim močnejše skupine ter z ustvarjanjem sinergij med posameznimi pripadniki le-te doseči resnični potencial svojih bojevnikov, ki se bodo borili tako v posameznih bitkah kot tudi v ječah, kjer bo na vaši poti stalo več bitk ter končna bitka s šefom ječe, katera bo vam omogočala varen izhod iz nje. Pot iskanja pravice ne bo lahka, ampak se lahko izkaže za zelo težavno.

Ko sem že ravno pri težavnosti, lahko v Kingsblood pred začetkom kampanje vključite “hard mode”, vendar ga sam za potrebe te ocene nisem vklopil. Drugih težavnostnih stopenj v igri ni za izbrati, bo pa igra postajala progresivno težja glede na to, koliko zaporednih bitk boste zmagali. Ko se bo težavnost zvišala, jo lahko tudi ročno znižate, vendar bo to pomenilo slabše nagrade za vas ob koncih bitk. Skozi številne bitke bo potekalo tudi vaše raziskovanje igrinega srednjeveškega domišljijskega sveta, v katerem boste postopoma odklepali mrežo več zavezniških mest, med katerimi boste lahko menjavali dobrine, dostopali do novih nalog ali pa le prisluhnili govoricam, ki so aktualne v posameznem mestu.

Kot sem že omenil, boste v igri naleteli na in med vaše vrste sprejeli več likov, od katerih bo imel vsak sebi lastno posebno sposobnost ter možnosti sinergije z drugimi liki. V bitke jih boste morali strateško izbirati in med samimi bitkami upravljati njihovo postavitev, da se bodo v boju medsebojno motivirali. Poleg posameznih bitk se boste podali tudi v notranjost raznih ječ, znotraj katerih vas bodo čakale razne pasti in nasprotniki pa tudi zakladi polni zlata. Na poti skozi ječe boste lahko izbirali različne poti do njihovih izhodov, ne glede na to, katero pot boste ubrali, pa vas bo na koncu čakal boj s šefi dane ječe. Aja! Pozabil sem oznaniti, da je število vseh likov, ki jih lahko v igri odklenete, petdeset, vsakega pa lahko nadaljno razvijate in izboljšujete ter nadgrajujete po vaših željah.

O igri Kingsblood nimam povedati kaj slabega. Je raznolika in polna vsebine ter temelji na dokaj dobro zasnovani in bogati zgodbi. V igro boste preprosto “padli”, v svojih krempljih pa vas bo uspešno držala za več kot peščico ur. Razvijalci pa tudi še nadaljno polirajo igro ter odstranjujejo morebitne hrošče, ki so ostali skrbno skriti znotraj igre. Zares prijetna izkušnja, tako da mi ne preostane drugega, kot da igro preprosto priporočam.

Kingsblood lahko kupite na računalniški platformi Steam, kjer vas bo stala 14,79€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Icy Forge.

Kingsblood
Zberite močan ceh, vodite jih skozi zahrbtne misije in ječe ter odklenite njihov resnični potencial s pametnimi bojnimi odločitvami. RPG igro Kingsblood so razvili zgolj trije razvijalci, poznani pod imenom Icy Forge. Izšla je 21. junija 2023 in je na voljo digitalno preko računalniške platforme...Kingsblood (PC)