23.2 C
Ljubljana

Fall of Porcupine (PS5)

Objavljeno:

Fall of Porcupine je edinstvena zgodbena pustolovščina. Kolizija dela in vsakdanjega življenja – vznemirljiva refleksija nezdravega zdravstvenega sistema. Doživite vznemirljivo zgodbo o Finleyju in njegovih prijateljih v ljubeče ilustriranem svetu ter odkrijte najtemnejše skrivnosti Porcupina in njegovih prebivalcev.

Igro Fall of Porcupine so razvili Critical Rabbit, založili pa Assemble Entertainment. Izšla je 15. junija 2023 in je na voljo preko računalniške platforme Steam ter konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4.

Fall of Porcupine je bila izdelana s pomočjo grafičnega pogona Unity in jo lahko igrate v angleškem, nemškem ter francoskem jeziku. Kar se tiče dostopnosti različnim igralcem, lahko vključite način za dislektike, izberete razne barvne načine za ljudi z barvno slepoto, prav tako pa lahko vključite bolj preproste mini igre ter vodenje igralca. Igra nam na začetku postreže z opozorilom, da se zgodba nanaša na zdravstveno okolje, da vsebuje momente, ki se nanašajo na stres, bolezni, smrt in druge neprijetnosti, ter da ob nelagodju med igranjem stopite v stik z družino, prijatelji ali strokovnimi delavci.

Fall of Porcupine

V igri boste prevzeli vlogo mladega zdravnika, Finleya, ki se je pred kratkim zaposlil v bolnišnici St. Ursula v majhnem mestecu Porcupine. Hitro boste ugotovili, da stvari niso vedno črno-bele in da velikokrat niso to, kar se zdijo. Bitja niso vedno odkrita do samih sebe in drugih pa tudi delo v zdravstvu ni tako eminentno, kot se je zdelo med samim šolanjem. V Fall of Porcupine je veliko za odkriti v bolnišnici sami, a prav tako tudi v mestecu Porcupine, kjer boste spoznavali prebivalce, jih povabili na pivo v edini lokalni pub, uživali v bližnjem gozdu ali pa preživljali čas s svojimi prijatelji.

Porcupine naseljujejo zahtevni glavni zdravnik, pozorna sestra, vaši prijatelji in mnogo drugih prebivalcev, s katerimi se boste znašli v tako smešnih kot tudi resnih dialogih, v katerih boste lahko sami izbirali med vašimi odgovori in s tem vplivali na vaše odnose. Kot mladi zdravnik se boste morali izkazati tudi v vaši službi, to pa boste dosegali s pomočjo več mini iger, v katerih boste bolnikom prevezovali rane, jim s stetoskopom poslušali pljuča in srce ali pa jim le pripravili pravšnje odmerke zdravil, ki jih morajo vzeti. Vsako izmed vaših dnevnih opravil bo tudi ocenjeno, tako da se splača potruditi ter se tako prikupiti glavnemu zdravniku bolnišnice.

Fall of Porcupine odlikujeta bogata zgodba ter samo oblikovanje likov in okolij, katera so bolj kot ne preprosto zasnovana, vendar zelo primerna za svet mesteca Porcupine. Igro je sproščujoče igrati, kljub nekaterim neprijetnim temam, glasbena podlaga je pomirjujoča, zahtevnost mini iger pa ni prevelika in v večini od vas zahteva le dobro znanje pritiskanja gumbov na vašem DualSense kontrolerju. Kakšnih hroščev med igranjem ni bilo za zaznati, opazil pa sem nekaj tiskarskih škratov v besedilih, kot na primer črka “Y” namesto črke “V” v besedi “very”, vendar nič pretresljivega.

Kaj naj napišem za konec? Od igre Fall of Porcupine sem pričakoval več, kot mi je bilo servirano, po drugi strani pa ne gre za popolnoma slabo igro. Izkušnja je bila dokaj zanimiva, vendar poleg svoje edinstvene zgodbe ne ponuja ničesar pretresljivega. Nakup priporočam le po polovični ali nižji ceni.

Fall of Porcupine je na voljo za nakup na Steamu, do 13. julija po promocijski ceni 16,99€, oziroma v trgovini PlayStation Store za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4. Tam vas bo stala 19,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Mark Allen PR.

Fall of Porcupine
Fall of Porcupine je edinstvena zgodbena pustolovščina. Kolizija dela in vsakdanjega življenja – vznemirljiva refleksija nezdravega zdravstvenega sistema. Doživite vznemirljivo zgodbo o Finleyju in njegovih prijateljih v ljubeče ilustriranem svetu ter odkrijte najtemnejše skrivnosti Porcupina in njegovih prebivalcev. Igro Fall of Porcupine so razvili Critical...Fall of Porcupine (PS5)