10.7 C
Ljubljana

Izdaja Brotato 1.0

Objavljeno:

Po neverjetno uspešnem obdobju zgodnjega dostopa, Brotato danes lansira svojo različico 1.0 na Steamu z 20-odstotnim popustom ob lansiranju.

Uspeh Brotata je bil presenečenje, zlasti za njegovega razvijalca Thomasa Gervrauda, znanega tudi kot Blobfish. Pred izdajo igre z zgodnjim dostopom Thomas ni bil prepričan o svoji prihodnosti kot neodvisni razvijalec iger, saj sta njegovi prejšnji igri dosegli le zmeren uspeh. Mogoče pa ustvarjanje iger o krompirju preprosto ne bi pomagalo?

Med delom na Brotatu je začel iskati službo, če se mu ne bi izšlo. Vendar se je tri izkazalo za Blobfishovo srečno število. Po samo treh mesecih dela na predstavitvi za Brotato (njegova tretja igra) so se stvari začele razvijati. Brotatov demo je med udeležbo na dogodkih “Going Rogue: A Festival of Persistence” in “June Next Fest” na Steamu našel ogromno občinstva, pri čemer je zbral 40.000 seznamov želja za igro pred začetkom zgodnjega dostopa.

Po izdaji zgodnjega dostopa je igra ostala priljubljena pri pretakalcih in še naprej širila svoj doseg. Do danes je Brotato prodal več kot 2 milijona izvodov na Steamu in ohranil oceno “pretežno pozitivno” pri ceni 5 USD.

Za izdajo 1.0 je bilo igri dodanih veliko novih funkcij, kot so novi liki, orožja, predmeti in šefi. Vse te razširitve dodatno povečajo ogromno kombinacij in stilov igranja v igri.

Ljubitelji krompirja lahko skočijo nazaj v pekel krogel in igrajo kot Golem, ki vrta v svoje sovražnike, Kriptid s kremplji ali kralj, ki vihti Excalibur.

Brotato – napovednik