16.3 C
Ljubljana

Xenonauts 2 izide v zgodnji dostop 18. julija

Objavljeno:

Hooded Horse z veseljem deli datum izida za Xenonauts 2, težko pričakovanega nadaljevanja Xenonauts iz leta 2014. Ubranite se prihajajoči invaziji, ko bo 18. julija 2023 strateška igra peskovnika izdana za zgodnji dostop prek računalnikov.

Xenonauts 2 – napovednik

Postavljena v alternativno časovnico, kjer se hladna vojna nikoli ni končala, morajo igralci voditi večnacionalno organizacijo v usklajenem prizadevanju za raziskovanje in odganjanje nezemljanske dejavnosti po vsem svetu. Zgradite globalno mrežo baz, oborožite in izurite elitne enote za odziv na vdore in spoznajte sovražnikove resnične cilje, ko se vojna za preživetje človeštva stopnjuje.

Xenonauts 2 ponuja popolno strateško svobodo pri napredovanju vojne. Baze je mogoče zgraditi kjerkoli po svetu in jih specializirati v skladu z igralčevo veliko strategijo. Dobro postavljene prisluškovalne postaje lahko opozorijo bojne baze, da prestrežejo prestreznike, da sestrelijo sovražna letala, kar lahko preišče najbližja garnizija. Tudi sovražnik ne bo prezrl ksenonavtov – poskrbite, da bodo najbolj kritične naprave dobro zaščitene, saj bo sovražnik poiskal in poskušal uničiti te baze.

Boj proti vesoljcem poteka na več frontah, pri čemer je zračni boj prav tako ključen kot spuščanje škornjev na tla. Xenonauts 2 ponuja interaktivne zračne spopade v realnem času, kjer se lahko celotna bojna krila naenkrat spopadejo s tujimi ladjami. Vzdrževanje flote in vzdrževanje na tekočem z najnovejšo tehnologijo je ključnega pomena za vojno.

Podroben taktični boj na tleh v Xenonauts 2 ponuja raznoliko in nevarno zasedbo nezemljanskih vsiljivcev, ki prežijo za vsakim vogalom, s pomočjo človeških simpatizerjev, ki poskušajo nadaljevati sovražnikovo stvar. Vojaki organsko razvijajo veščine na podlagi svojih dejanj v bitki, in ko se tehnološka raven organizacije povečuje, se lahko vojaki veterani specializirajo in opremijo z vrhunskim orožjem in oklepi. V Xenonauts ni razredov – samo vojaki, ki jih je mogoče prilagoditi z različnimi obremenitvami, odvisno od spretnosti, potreb misij ali preprosto glede na to, kaj je v orožarni.

Xenonauts 2 je manj neposredno nadaljevanje in bolj preoblikovanje prvotne vizije, ki vključuje sodoben motor, novo okolje in prefinjeno mehaniko, ustvarjeno za dolgoletne oboževalce in nove strateške igralce. Igra bo za izdajo zgodnjega dostopa prevedena v naslednje jezike: francoščino, nemščino, španščino, japonščino, korejščino, poenostavljeno kitajščino, tradicionalno kitajščino, poljščino in brazilsko portugalščino.

Xenonauts 2 bo izšla 18. julija 2023 prek zgodnjega dostopa za osebne računalnike na Steamu, GOG in Epic Games Store.