25 C
Ljubljana

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward (PS5)

Objavljeno:

Project Nightmares je grozljivka preživetja s proceduralno strukturo, ki ustvarja edinstvene strahove vsakič, ko igrate. Stroj vas bo spravil v sanjsko stanje in vas pahnil v živo nočno moro iz prve roke, da bi odkrili zgodbo o Henrietti Kedward, stari ženski s temno preteklostjo.

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward je na Steamu izšla že 30. septembra 2021, za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 pa je postala na voljo 27. aprila letos. Gre za indie grozljivko, katero so razvili NC Studio, na Sonyjevih konzolah pa so jo založili Feardemic.

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward je težka igra, kateri boste morali posvečati vso vašo pozornost ter logično sklepati za vaše napredovanje. Je nočna mora polna izzivov in trenutkov, ki vas bodo prestrašili, namenjena vsem ljubiteljem žanra grozljivk. V njej skupina znanstvenikov, ki proučujejo paranormalno, razvije stroj, ki lahko pacienta s psihičnimi sposobnostmi pahne v sanje, v katerih se povežejo z določenim predmetom.

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward

V tem prvem delu igre igrate skozi primer Henriette Kedward, kjer vas ena izmed njenih igrač v sanjah poveže z njeno temno preteklostjo. Gre za zlobno starko, vi se boste znašli pa v nočni mori, ki se bo odvijala v času njenega življenja, obkroženi s terorjem in skrivnostmi. Vsakič, ko boste igro igrali, bo Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward ponujala drugačno izkušnjo. Igra je bila zasnovana tako, da se izkušnja neprestano spreminja, vi pa nikdar ne boste vedeli, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju preigravanja.

Igro sta razvili le dve osebi in izgleda dokaj čudovito. Čeprav je okolje zelo temačno, ga vi razsvetljujete s svečo, ki pa ne razkriva veliko področja, v katerem se nahajate. Vzdušje, ki ga igra nudi, je dokaj strašno in boste večino časa na trnih, kaj vas čaka za naslednjim vogalom. Kar se tiče zgodbe, je je bore malo, vseh trenutkov, ki vas bodo prestrašili, se boste pa zlahka in kar hitro navadili, saj so zelo ponavljajoče narave. Igra poteka tekoče in brez zastojev, naletel pa nisem tudi na kakšne hrošče, ki bi povzročali težave med igranjem.

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward ima na prvi pogled veliko potenciala, da bi lahko postala boljša in resnično strašna igra, vendar ga ne izkoristi v celoti. Upam, da nam razvijalci v prihodnosti postrežejo s še kakšno grozljivko in da se bodo bolj osredotočili na zgodbo ter večje število strašljivih dogodkov, ki naj bodo bolj raznoliki. Igro vseeno priporočam ljubiteljem grozljivk, če se da pa jo nabavite, ko bo njena cena nekoliko znižana.

Igro Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward lahko kupite na digitalni platformi Steam za 19,50€ ali v trgovini PlayStation Store, kjer vas bo stala 19,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Feardemic.

Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward
Project Nightmares je grozljivka preživetja s proceduralno strukturo, ki ustvarja edinstvene strahove vsakič, ko igrate. Stroj vas bo spravil v sanjsko stanje in vas pahnil v živo nočno moro iz prve roke, da bi odkrili zgodbo o Henrietti Kedward, stari ženski s temno preteklostjo. Project...Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward (PS5)