3.7 C
Ljubljana

Strayed Lights (PS5)

Objavljeno:

Raziščite temačen in čuden svet divje narave in pokvarjenih mest. Utelesite drobno bitje svetlobe na poti k prebujanju. Borite se s svojimi notranjimi demoni in obnovite ravnovesje.

Igra Strayed Lights, ki so jo razvili in založili Embers, je na voljo za osebne računalnike preko platforme Steam in za Sonyjevi konzoli PlayStation 4 ter PlayStation 5. Izšla je 25. aprila 2023.

Strayed Lights je atmosferska akcijska pustolovščina, v kateri prevzamete nadzor nad z lučjo prekrito entiteto, ki jo zaradi notranjih demonov hitro prevzame dvojna osebnost. Na začetku igre vas bo čakala vadnica, v kateri se boste naučili parirati udarce in se izmikati napadom ter akumulirati energijo, s katero boste nasprotnikom, kateri so v bistvu vaše notranje tegobe, zadali zaključne udarce. Zadate lahko tudi navadne udarce, ki pa so šibkejši in naredijo manj škode, kot pa če odvrnete sovražnikov napad. Poleg standardnih nasprotnikov vas v igri čakajo tudi čudoviti spopadi s šefi, ki pa so vse razen preprosti. Strayed Lights odlikuje fascinantno oblikovano okolje, skozi katerega se sprehajate, tečete, zbirate predmete in v njem tudi božate bitja, na katera naletite tekom vaše poti. Vzdušje v igri je skrajno melanholično, a lahko v njem še vedno neizmerno uživate, sploh če niste najbolj vedrega razpoloženja – moram reči, da zelo ugaja moji osebnosti.

Strayed Lights

V igri ni na voljo različnih težavnostnih stopenj, zaradi česar se bo bolj izkušenim igralcem morda zdela prelahka za napredovanje. Sam menim, da je težavnost ravno pravšnja in odlično pripomore k doživljanju izkušnje, ki so nam jo v svojem debiju pripravili razvijalci Embers. Kar se tiče pripovedovanja zgodbe, tega praktično ni, kar lahko morda štejem kot eno redkih slabosti igre. Odlikuje jo tudi epska glasbenega podlaga, ki v bistvu pripoveduje sama po sebi in se odlično sklada s tistim, kar prikazujejo sličice v Strayed Lights.

Igralnost v igri je dokaj osnovne narave. Skozi stopnje se boste sprehajali ali tekli tako hitro, kot sami želite, borbe s sovražniki pa potekajo izjemno tekoče in niso preveč težke oziroma naporne. Edino, kar bodo od vas zahtevale, je osnoven občutek za ritem, saj boste morali spreminjati med vašima dvema formama glede na nasprotnikov napad ter uspešno parirati udarce, kar bo polnilo vašo energijo, s katero boste pokončali vse, kar je v igri potrebno pokončati. Boj z bitji iz senc poteka zelo hitro, ob koncu vsakega pa boste tudi primerno nagrajeni.

Kar se tiče raznolikosti okolij in pošasti, ki vam stojijo nasproti, je vsebine kar precej, tako da sem mnenja, da se ob igranju ne boste dolgočasili. Skozi potek igre boste lahko tudi odklepali in nadgrajevali vaše sposobnosti ter tako rasli v prenesenem in tudi dobesednem pomenu. Ob koncu ocene moram še enkrat omeniti glasbeno podlago, ki spremlja igro: to je sestavil Austin Wintory, ki je bil pred Strayed Lights odgovoren že za spremljave v igrah Journey, ABZU in seriji The Banner Saga. Je preprosto fenomenalna, zaradi česar vam priporočam nakup Deluxe edicije igre. Ta vključuje še soundtrack in art knjigo, ki sta obe vredni nekaj dodatnega denarja.

Strayed Lights lahko kupite na računalniški platformi Steam ali v trgovini PlayStation Store za vsako konzolo posebej. Vsaka izmed inačic vas bo stala 24,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili HomeRun PR.

Strayed Lights

sorodno

najnovejše

Raziščite temačen in čuden svet divje narave in pokvarjenih mest. Utelesite drobno bitje svetlobe na poti k prebujanju. Borite se s svojimi notranjimi demoni in obnovite ravnovesje. Igra Strayed Lights, ki so jo razvili in založili Embers, je na voljo za osebne računalnike preko platforme...Strayed Lights (PS5)