3.4 C
Ljubljana

OTXO (PC)

Objavljeno:

Vstopite v nerazložljivo, abstraktno graščino, da rešite ljubljeno osebo v tem hitrem, brutalnem in temnem roguelitu, polnem natančnega, a divjega streljanja in počasnega posnetka, ki ukrivlja čas. Soočite se s svojimi notranjimi demoni in razkrijte skrivnosti dvorca.

OTXO, ki je bila razvita s strani Lateralis Heavy Industries in so jo založili Super Rare Originals, je izšla 20. aprila 2023. Trenutno je na voljo le za osebne računalnike preko platforme Steam, v prihodnosti pa naj bi bila izdana tudi na konzolah.

Igra OTXO na prvi pogled spominja na uspešno serijo Hotline Miami, le brez vseh živahnih barv, saj se nam predstavi v črno-belih odtenkih. Z veliko rdeče barve madežev izbrizgane krvi. Vse se bo pričelo, ko boste naplavljeni na skrivnostno plažo in se boste odpravili v sumljiv dvorec, v katerem se nahaja vaša ljubljena oseba. Iz nastale situacije ne boste mogli uiti, vse dokler ne uničite jedra dvorca. Na samem začetku igre vas bo čakala vadnica, v kateri se boste naučili brcanja, streljanja, valjanja in izmikanja nabojev, ki bodo drveli proti vam, ter izkoriščanja combo metra. Prav tako bo predstavljena funkcija “Focus”, ki upočasni čas za lažje izmikanje smrtonosnim nabojem.

OTXO

Ko boste v dvorcu umrli, boste ponovno pričeli naplavljen na obalo in ponovno začeli vaš tek proti sovražnikom. Med prebijanjem skozi dvorec boste pridobivali tudi različne artefakte, katere boste morali oziroma jih bo namesto vas zbiral Deviant. Vsako novo rundo boste lahko pri natakarju v dvorcu izbrali požirek pijače, vsak pa bo izboljšal neko lastnost v boju. Igralnost, ki jo OTXO ponuja, vas bo zasvojila in je polna adrenalina, saj se boste morali izmikati številnim izstrelkom in najbolje koristiti svoje reflekse. Skozi napredovanje v igri bo razkritih tudi vedno več skrivnosti, tako da bo v vas zbudila interes po “le še eni” novi rundi.

V OTXO je na voljo impresivno število različnih orožij, več kot sto sposobnosti in veščin ter že prej omenjen “Focus”, s katerim se boste lažje izmikali nabojev, prav tako pa lažje pokosili vse nasprotnike, ki vas bodo ovirali pri dokončanju vaše misije. Igra nudi tudi izjemno velik faktor za ponovno igranje, saj vas pelje skozi osem področij s sobami, ki so naključno sestavljene in med seboj povezane. Vseh sob, na katere lahko naletite, je več kot sto petdeset, vse pa so ročno izdelane in poskrbijo, da nobena dva teka skozi igro ne bosta identična. Pri igranju boste morali odkriti način, ki vam bo najbolj ugajal, saj ne obstaja le en pravilen način, kako se spoprijeti z neodpustljivo OTXO. Imeli boste totalen nadzor nad tem, kako boste “počistili” naslednjo sobo, vendar bodite pazljivi, saj se drugačni tipi nasprotnikov odzovejo na vaše napade na različne načine.

Kar se tiče grafike, je ta skupaj sestavljena dokaj preprosto, vendar jo odlikuje samosvoj črno-bel umetniški stil, ki ga prebija rdeča barva krvi. Protagonist in njegovi nasprotniki so prikazani na zelo osnoven način, ki ni poln podrobnosti in enako so izdelani tudi predmeti, ki zapolnijo sobe. Bolj zanimiva pa je zvočna podlaga, katero je skupaj sestavil razvijalec sam, ki vam bo pospešila srčni utrip s svojimi brutalnimi zvoki – nedvomno zelo primerna glasba glede na tip igre, katerega spremlja in dopolnjuje.

OTXO lahko kupite preko digitalne platforme Steam, kjer vas bo stala 12,49€ oziroma 11,24€ z dodatnim desetodstotnim popustom ob lansiranju igre, ki bo trajal do 4. maja.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Super Rare Games.

OTXO

sorodno

najnovejše

Vstopite v nerazložljivo, abstraktno graščino, da rešite ljubljeno osebo v tem hitrem, brutalnem in temnem roguelitu, polnem natančnega, a divjega streljanja in počasnega posnetka, ki ukrivlja čas. Soočite se s svojimi notranjimi demoni in razkrijte skrivnosti dvorca. OTXO, ki je bila razvita s strani Lateralis...OTXO (PC)