3.7 C
Ljubljana

Moviehouse – The Film Studio Tycoon (PC)

Objavljeno:

Dobrodošli na veliki predstavi! Pripravite kamero, sprostite svojo ustvarjalnost in si nakopičite dobiček! Razvijte svoje delovanje s svojim kot britev ostrim poslovnim čutom in vstopite v novo obdobje za filmske ustvarjalce po vsem svetu.

Igro Moviehouse – The Film Studio Tycoon so razvili Odyssey Studios in založili Assemble Entertainment 5. aprila 2023. Na voljo je za osebne računalnike preko platforme Steam.

Vaš cilj v igri Moviehouse – The Film Studio Tycoon bo ustvariti film, ki bo vreden predvajanja v vseh kinematografih po vsem svetu. Začeli boste skromno z manjšimi projekti in neodvisnimi filmi, če boste pa z njimi uspešni, boste pridobili več pozornosti, hvale in, kar je najpomembnejše, denarja. Več denarja bo pomenilo večje produkcije, na voljo pa boste imeli tudi več sredstev, s katerimi boste lahko posneli boljše filme. Velik poudarek bo potrebno nameniti tudi najmanjšim podrobnostim, na voljo pa boste imeli popoln nadzor do zadnje minute produkcije vašega filma. Vsako stvar boste lahko po želji prilagodili in načrtovali, vse od budgeta za igralce pa do zgodnjega predvajanja vaše naslednje uspešnice.

Z vašimi stvaritvami boste tekmovali tudi v prestižnih podelitvah nagrad Industry Awards, kjer se boste potegovali za naslov najboljšega filma. Kot boste napredovali skozi desetletja, tako se bodo izboljševali tudi vaša ekipa in oprema, ki bo na voljo za snemanje. Začeli boste z majhno amatersko ekipo in skorajda ničvredno opremo, sčasoma pa bo vaš studio dozorel, vaši zaposleni bodo pridobili pomembne izkušnje, napredek v tehnologiji in tehnikah snemanja pa vam bo omogočal ustvarjanje boljših filmov. Poleg sproščanja vaše ustvarjalne žilice, boste morali poskrbeti tudi za najetje najboljših režiserjev in piscev ter nadgrajevati njihova kreativna znanja, kar bo pomenilo večjo in boljšo produktivnost. In ne pozabite – vsaka dobra ekipa lahko prelevi občasne gledalce v prave ljubitelje vaših stvaritev.

Moviehouse – The Film Studio Tycoon

Igro boste pričeli v osemdesetih prejšnjega stoletja, vaša prva naloga pa bo poimenovati svoje podjetje in skrbno izbrati logotip, ki vas bo predstavljal. Svetujem, da pustite vključeno tudi vadnico, ki vas bo naučila, kako igro sploh igrati. Nadaljevali boste z najemom pisca, vsak izmed njih pa bo odlikovan z drugačnimi atributi glede kreativnosti in strokovnosti, razlikovala pa se bo tudi cena najema le-teh. Nadaljevali boste s pisanjem scenarija, na začetku pa bosta na voljo žanra komedije in fantazijskega filma. Naslednje, kar boste morali izbrati, je samo zgodbo, kje se bo ta odvijala, kakšen oziroma kdo bo protagonist filma in pa tudi antagonist. Ko bo scenarij končan, boste najeli režiserja ali režiserko, ki bo vaš film sproduciral/a in tudi poskrbel/a za seznam primernih igralcev, glede na razpoložljiv budget, katerega boste določili vi. Izbrali boste še glavnega in stranskega igralca ter razporedili budget med tremi faktorji, nato pa se bo produkcija vašega prvega filma pričela!

Ko bo vaš film končan, bo potrebno izbrati še njegovega distributerja oziroma festival, kjer boste povečali interes za film. Nato boste ponavljali opisano tako dolgo, da ustvarite svojo mojstrovino, vmes pa boste tudi raziskovali nove žanre in nadgradnje za vaš studio. Opozorim naj vas pa na to, da bodite pazljivi z razporejanjem denarja in z njim ne razmetavajte, saj se boste hitro znašli v rdečih številkah.

Igralnost v Moviehouse – The Film Studio Tycoon je dokaj preprosta pa tudi zelo ponavljajoča. Če se hitro naveličate rutine, vam igre zagotovo ne priporočam, v kolikor pa se želite preizkusiti v tem, kako dober in uspešen film lahko skreirate, pa menim, da si lahko z njo krajšate kar nekaj časa. Tudi kar se tiče grafike, je ta na zelo preprostem nivoju s preprostimi animacijami, vendar tu ne gre za poudarek na tem, kako lepo igra izgleda, temveč na upravljanju vašega filmskega studia. Od igre sem zagotovo pričakoval več, ne morem pa reči, da me je kompletno razočarala.

Moviehouse – The Film Studio Tycoon je na voljo za osebne računalnike preko digitalne platforme Steam, stala pa vas bo 10,99 EUR.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Mark Allen PR.

Moviehouse – The Film Studio Tycoon

sorodno

najnovejše

Dobrodošli na veliki predstavi! Pripravite kamero, sprostite svojo ustvarjalnost in si nakopičite dobiček! Razvijte svoje delovanje s svojim kot britev ostrim poslovnim čutom in vstopite v novo obdobje za filmske ustvarjalce po vsem svetu. Igro Moviehouse – The Film Studio Tycoon so razvili Odyssey Studios...Moviehouse – The Film Studio Tycoon (PC)