16.3 C
Ljubljana

Killer Frequency

Objavljeno:

Killer Frequency je prvoosebna grozljivka, ki vas postavi v kožo Forresta Nasha, poznonočnega radijskega voditelja, čigar klicatelje zalezuje skrivnostni morilec. Rešujte uganke, rešujte življenja in poganjajte centrale, medtem ko poslušate jukebox retro melodij iz 80ih!

Igro Killer Frequency so razvili Team17 Digital, kateri jo bodo tudi izdali 1. junija 2023. Na voljo bo za osebne računalnike preko digitalne platforme Steam in za konzoli PlayStation 4 ter PlayStation 5.

Killer Frequency je prihajajoča prvoosebna črna komedija/slasher pustolovščina, ki so jo razvili in bodo založili britanski Team17, kateri so mi omogočili in dovolili, da se tukaj nekoliko razpišem o dogodkih iz prvih dveh ur poteka igre. Killer Frequency je ustvarjena s stališča zaporedja razburljivih dogodkov in napredka skozi igro, katera nudi zadovoljujoča razkritja skozi njeno zgodbo in ponuja zanimivo reševanje ugank, ki vas bodo z njihovo rešitvijo nagradile.

V Killer Frequency, ki je bila izdelana s pomočjo grafičnega pogona Unity, boste prevzeli vlogo disc jockeya na radijski postaji KFAM Forresta Nasha. Ob pričetku vam bo igra ponudila vadnico, v kateri se boste naučili upravljanja z DJ mizo. Ko boste poznali osnove, boste točno ob polnoči vključeni v eter postaje, ki se bo pričela z rubriko “Guess That Scream”, katera pa ne bo trajala prav dolgo, saj boste prejeli klic od 911 operaterke, katera vas bo prosila, da prevzamete njene dolžnosti in sprejemate klice na številko 911. Ko boste z njo še vedno na liniji, boste slišali žvižganje, za katerega se bo predvidevalo, da je The Whistling Man – serijski morilec iz 50ih let prejšnjega stoletja, ki pa naj bi bil mrtev.

Killer Frequency

Poleg sprejemanja nujnih klicev in pomaganja ljudem na drugi strani žice, bodo vaša naloga tudi vrtenje glasbe in predvajanje plačanih oglasov preko starih dobrih kaset. Vaša ciljna skupina poslušalcev je ocenjena na okrog petintrideset, tako da se le potrudite, da boste zadovoljili neverjetno množico ljudi.

Igra Killer Frequency ponuja razvejane dialoge za interakcijo s številnimi ekscentričnimi ljudmi iz malega mesteca Gallows Creek v Združenih državah Amerike, ki šteje okoli tisoč prebivalcev. Ljudmi, s katerimi boste ponoči govorili, so tako potencialne žrtve skrivnostnega morilca kot tudi glavni osumljenci, krivci za grozljive umore, ki se v tem majhnem mestecu dogajajo. V igri boste raziskovali zgradbo in okolico radijske postaje, v kateri ste zaposleni, zbirali namige, sprejemali ključne odločitve, reševali zanimive uganke ter pomagali vsakemu od vaših klicateljev preživeti skozi to brutalno noč.

Glasovno igranje vseh likov je odigrano zelo dobro in se nad le-tem nimam kaj pritožiti, prav tako pa je odlična tudi glasba, ki jo boste vrteli na vaši radijski postaji. Gre za glasbo z velikimi vplivi glasbe iz 1980ih let, prevladujeta pa zvrsti classic rock in synthwave. Osemdeseta pa ne navdihujejo samo glasbe, temveč tudi avtentično in podrobno DJ mizo, ki vključuje številne delujoče objekte, med katerimi sta tudi predvajalnika kaset in gramofonskih plošč, kar je tudi razumljivo, saj se igra odvija leta 1987. Pa še to – igro lahko brez težav igrate tudi s pomočjo krmilnika.

Killer Frequency boste lahko kupili od 1. junija dalje, in sicer za osebne računalnike preko platforme Steam oziroma v digitalni trgovini PlayStation Store, kjer bo na voljo za konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5. Podrobnosti glede njene cene še trenutno niso znane.

S prispevanjem digitalne kopije igre so napoved omogočili Team17.

Killer Frequency