23 C
Ljubljana

The Game of Fourtune (PC)

Objavljeno:

Kako daleč boste šli po svoje najgloblje želje?

Zgodbe polna The Game of Fourtune je stvaritev razvijalcev BlackLock Games, ki je na računalniški platformi Steam izšla 4. aprila letos. 4. 4., torej …

The Game of Fourtune je grafična novela, ki vas bo popeljala na neznano lokacijo in v igro imenovano The Game of Fourtune. Igra vključuje šestnajst udeležencev, razdeljenih v pare, ki se morajo podati skozi skrivnostno svetlobo, katera jih ponese v neznano zgradbo. Tam vas bo pričakala skrivnostna ženska, imenovana Bell, ki vam bo razložila pravila te “battle royale” igre, v kateri se bo zmagovalcu uresničila izbrana želja. Igra je razdeljena v štiri kroge, s po štirimi ekipami sestavljenih iz štirih ljudi. Po vsakem krogu bodo štirje tekmovalci odstranjeni iz igre, tako da bodo v zadnjem krogu ostali le štirje, ki se bodo borili za zmago. Povedal bom le še to – zmaga pomeni preživetje, vse poražence pa čaka… smrt!

The Game of Fourtune

Po uvodnem šoku se boste vrnili nekaj trenutkov nazaj in izvedeli nekaj osnovnih informacij glede ostalih udeležencev igre. Vsak bo bolj zanimiv kot prejšnji, vsa kriptična sporočila, ki jih boste od njih prejeli pa vas bodo naredila le neučakane in boste stežka čakali, da se prva igra prične. In kakšna igra je to bila! Polna nepričakovanih krutosti do nasprotnikov in težkih odločitev, med katerimi morate izbrati. Podrobnosti ne bom razkril, vendar četudi je igra sestavljena iz bolj ali manj le branja, se tu pojavijo prve odločitve, ki jih morate sprejeti in na vas bo, da preživite do konca igre. Kajne?

V igri boste prevzeli nadzor nad Clydeom Raveronom, ki se je te sadistične igre udeležil pod pretvezo, da bo morda tu našel zdravilo za svojo mater. Sprva nič hudega sluteč, a nekoliko sumljiv glede vsega skupaj, se kar hitro znajde v nočni mori svojega življenja, na katero ni bil pripravljen. Da ostane živ, bo moral preživeti svojih štirinajst nasprotnikov in tudi svojo sodelavko Devon Rhodes, ki se mu je na dogodivščini prostovoljno pridružila.

Igra vključuje šestnajst različnih poti, ki jih lahko uberete, vsaka pa bo vključevala drugačne igre in interakcije. Zgodbe vseh likov so sestavljene dobro in zanimivo, celoten zaplet pa vas bo držal prikovane pred zaslon ter z željo, da čim prej preberete še več. Zaradi zelo razvejanega tipa igre in različnih možnih izbir, lahko igro igrate več kot enkrat z drugačnim zaključkom. Kar se tiče grafične upodobitve pa v The Game of Fourtune ne gre za nič pretresljivo čudovitega, navdušila me pa ni tudi zvočna podlaga igre.

The Game of Fourtune je na voljo na Steamu, kjer jo lahko kupite za 24,50€. Priporočam jo vsem navdušencem nad grafičnimi novelami, ki nimajo težav z branjem o sadističnem nasilju, smrti in številnim manipulacijam.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Vicarious PR.

The Game of Fourtune
Kako daleč boste šli po svoje najgloblje želje? Zgodbe polna The Game of Fourtune je stvaritev razvijalcev BlackLock Games, ki je na računalniški platformi Steam izšla 4. aprila letos. 4. 4., torej … The Game of Fourtune je grafična novela, ki vas bo popeljala na neznano...The Game of Fourtune (PC)