3.7 C
Ljubljana

FLASHOUT 3 (PS4)

Objavljeno:

FLASHOUT SE VRAČA! Kjer visoka hitrost sreča visoke vložke. Kjer se mešajo neprizanesljivi boji, glasna elektronska glasba in zasvojljivi dvigi adrenalina, ki ločijo zmagovalce od poražencev. Kjer gravitacija ni nič drugega kot prazna beseda. Sodelujte v razburljivem dvoboju do konca!

FLASHOUT 3, ki so jo razvili in založili poljski Jujubee, je na Steamu izšla že 22. septembra lani, za konzolo PlayStation 4 pa je postala na voljo 24. marca letos. Gre za arkadno dirkalno igro, ki vsebuje mnogo izstrelkov.

Bliskovito hitra serija FLASHOUT se vrača v svoji tretji iteraciji in nam ponuja vratolomne hitrosti polne akcije. Igra je bila izdelana z grafičnim pogonom Unity, port za konzolo PlayStation 4 pa so pripravili No Gravity Development. Na začetku vam igra ponuja tutorial, kjer vam bo predstavljena vaša garaža z vozili oziroma bolje rečeno plovili, od katerih ima vsako na voljo tri prostore za nadgradnje. Ti trije prostori so deljeni na kategorije attack, counter in utility. Kategorija attack ponuja orožja, s katerimi lahko napadate nasprotnike pred vami, counter ponuja orožja za napad nasprotnikov, ki zaostajajo za vami, utility pa nadgradnje, s katerimi lahko popravite vaše vozilo med samo dirko ali za krajši čas izboljšate karakteristike le-tega. Vadnica vključuje tudi standardno dirko, katera vam predstavi vaš HUD in informacije, na katere morate biti med samo dirko pozorni. Na hitro so predstavljene še funkcije gumbov na vašem krmilniku, obe zračni zavori ter tri različna orožja. Ko boste z vadnico končali, boste nedvomno pripravljeni na dirke v svetu FLASHOUT 3!

V igri so na voljo trije načini dirkanja, in sicer način kampanje, posamezne dirke ter način deljenega zaslona, v katerem lahko izzovete vašega prijatelja ali družinskega člana. Pričnimo podrobneje z načinom kampanje, v katerega se lahko podate kot ženska Bea ali moški Silas. Ko boste izbrali vaš priljubljeni lik, oba lastita svoje posebno orožje, se boste lahko odpravili na dirke v svojem prvem pokalu. Kampanja je sestavljena iz desetih pokalov, vsak izmed njih pa vključuje štiri ali več posameznih dirk. Različni so tudi tipi dirk, in sicer so na voljo standard race, elimination, time trial in destruction. Preden se podate v posamezni pokal lahko izberete še težavnost vaših nasprotnikov (easy, medium ali hard), nato pa se naj zabava prične!

FLASHOUT 3

Aja, pa še to – v standard race zmaga tisti, ki prvi prečka ciljno črto, v elimination bo vsakih dvajset sekund iz dirke izključen tisti, ki je na zadnjem mestu, pri time trial zmaga tisti, ki postavi najhitrejši čas odpeljanega kroga, pri destruction pa gre za to, da v treh minutah uničite največ nasprotnikov. Vsi načini dirk so zanimivi in raznoliki, tako da vam med igranjem gotovo ne bo dolgčas.

Ko boste preigrali skozi kampanjo oziroma lahko tudi takoj, je tu na voljo še način posamezne dirke, kjer boste lahko izbrali vse karakteristike eventa. Izberete lahko način dirke, hitrostni razred vozil, število krogov, težavnost vaših nasprotnikov in smer vožnje v kateri boste odpeljali progo. Podobno velja tudi za split screen način, le da boste tam horizontalno ali vertikalno razdelili zaslon in se na dirko podali s še enim živim bitjem, po možnosti s človekom.

V nastavitvah igre lahko izklopite grafični glitch efekt, nastavite glasnosti glasbe in zvočnih učinkov, jezik igre (na voljo so angleški, poljski, nemški, francoski, italijanski, portugalski, ruski, kitajski, japonski, korejski, turški in španski), vklopite avtomatski potisk in zračne zavore ter še par podrobnosti glede same igralnosti FLASHOUT 3.

Za konec pa še nekaj o prednostih in slabostih igre FLASHOUT 3. Prvo kot prvo je potrebno omeniti več kot skromno število antigravitacijskih dirkalnih iger. Tu sta seriji Wipeout in Redout, ki ponujata boljše doživetje kot pa ga ponuja FLASHOUT 3. Ne glede na to, se FLASHOUT 3 igra tekoče in ne vsebuje kakšnih hroščev, kateri vam bi oteževali zabavo, ki jo z njo nedvomno boste imeli. Vsaj za par ur. Plovila drvijo skozi proge s polno hitrostjo, vse skupaj pa začini še bombastična glasbena podlaga, ki le še dodatno podžge adrenalin. Igra daje, po mojem mnenju, preveč poudarka na streljanje in uničevanje nasprotnikov, namesto na preprosto dirkanje. Prav zaradi tega v dirkah ni zlahka zmagati, tudi ne na najlažji težavnosti, saj vas bodo nasprotniki nedvomno pokončali, ko boste vodilni, njihovim izstrelkom pa se je zelo težko ogibati. Nekaj težav predstavljajo tudi nekatere proge, s svojimi ostrimi zavoji, v katerih boste nedvomno trčili, to pa vas bo stalo hitrosti. Čeprav nisem ljubitelj večigralskih iger, sem mnenja, da igri manjka spletno večigralstvo, saj bi se ga nedvomno posluževalo veliko ljudi.

FLASHOUT 3 lahko kupite preko računalniške platforme Steam ali trgovine PlayStation Store za konzolo PlayStation 4, v obeh trgovinah pa boste zanjo odšteli 19,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Jujubee.

FLASHOUT 3

sorodno

najnovejše

FLASHOUT SE VRAČA! Kjer visoka hitrost sreča visoke vložke. Kjer se mešajo neprizanesljivi boji, glasna elektronska glasba in zasvojljivi dvigi adrenalina, ki ločijo zmagovalce od poražencev. Kjer gravitacija ni nič drugega kot prazna beseda. Sodelujte v razburljivem dvoboju do konca! FLASHOUT 3, ki so jo...FLASHOUT 3 (PS4)