3.7 C
Ljubljana

Tiny Troopers: Global Ops (PS5)

Objavljeno:

Pozor! Tiny Troopers: Global Ops je hitra arkadna twin-stick streljačina, v kateri vodite elitno četo drobnih vojakov na akcijskih misijah, da premagate horde brezobzirnih sovražnikov z vseh koncev sveta!

Tiny Troopers: Global Ops prihaja izpod rok razvijalcev Epiphany Games, založili pa so jo Wired Productions. Igra je izšla 9. marca 2023 in je na voljo za računalnike preko platforme Steam ter konzolo PlayStation 5.

Pozor, pozor! Tiny Troopers so nazaj! Tiny Troopers: Global Ops je hitra arkadna twin-stick strelska igra, v kateri prevzamete nadzor nad vojaki organizacije T.A.L.O.N. Igra, ki je izdelana s pomočjo grafičnega pogona Unity, se bo po krajšem uvodu pričela z vadnico, katero pa lahko tudi preskočite. Ta vas bo naučila premikanja, interakcij, izmikanja granatam, streljanja, oživljanja kolegov in uporabe posebnih predmetov. Ko boste s treningom končali, se lahko odpravite na prvo resno misijo. Misij v igri je šest, vsaka pa je sestavljena iz več delov. Misije lahko igrate na štirih različnih težavnostih, od “Easy” pa do “Very Hard”. Za potrebe te ocene sem igro preigral na “Normal”.

Med opravljanjem misij boste poleg ubijanja nepridipravov iskali tudi razne dokaze, kateri bodo skriti na bojiščih. Na vaši poti boste pobirali tudi “dog tage”, ki v igri, poleg medalj, služijo kot zbirateljski predmeti – vseh skupaj je 378. Ob uspešno (pa tudi neuspešno) končanih misijah boste prejeli točke izkušenj, s katerimi lahko v orožarni nadgradite vaša orožja, hitrost premikanja in tako dalje. Poleg glavnega cilja misije bodo na voljo tudi neobvezni cilji, kateri niso nujni za uspešno končanje zadane naloge. Veliko je tudi časovno omejenih nalog, tako da ne zapravljajte časa za neumne reči.

Tiny Troopers: Global Ops

Igralnost je dokaj preprosta in zabavna, igra pa ni tako zelo lahka, še posebej ne na najvišji težavnosti, kjer vam bodo nasprotniki postregli s peklensko izkušnjo. Svetujem konstantno premikanje in natančno ciljanje ter izogibanje izstrelkom vaših nasprotnikov. Na koncu misije, v zadnjem poglavju, vas bodo čakali posebni spopadi, ki bodo nekoliko težji kot nasprotniki, ki so vam stali nasproti do zaključnega spopada. Naloge v misijah in same zgodbe misij niso preveč zanimive, vendar je igro vseeno zabavno igrati. Tiny Troopers: Global Ops je popolnoma linearna igra, saj boste morali naloge v misijah opravljati v točno določenem sosledju.

Kampanja vsebuje več kot štirideset misij v, kot že omenjeno, šestih področjih sveta, ki vključujejo okolja puščave, džungle in tundre. Igra omogoča tudi kooperativno igranje z do štirimi igralci, tako preko medmrežja kot tudi pred enim zaslonom. Na voljo so tudi globalne lestvice točk, katere so odvisne od tega, kako raznoliki boste pri premagovanju odpora. Arzenal med drugimi vključuje puške, raketomete, metalce ognja in jurišne puške ter granate. Vašim vojakom lahko izberete poljubne uniforme, obraze in ton kože ter, tako kot sebi, tudi njim nadgrajujete dane sposobnosti.

V dialogih v igri je prisotno veliko humorja, kako zabaven se vam bo zdel pa je odvisno od vsakega posameznika. Bolj kot boste napredovali skozi zgodbo, bolj izzivalno in zahtevno bo igranje ter nasprotniki, ki jih boste srečali na vaši poti. Kar se tiče raznolikosti okolij in nasprotnikov je igra dokaj raznolika, veliko pa je na voljo tudi prilagajanja likov z raznoraznimi uniformami. Igro boste preigrali v približno sedmih urah, nekoliko dlje pa bo trajalo, če boste želeli osvojiti vse dosežke oziroma trofeje. Če ste igrali prejšnje inačice serije Tiny Troopers, veste, kaj pričakovati, igra pa je nedvomno zelo zabavna.

Tiny Troopers: Global Ops lahko kupite preko Steama za 19,99€ ali preko trgovine PlayStation Store za konzolo PlayStation 5 tudi za 19,99€. Če ste naročnik storitve PlayStation Plus pa je za vas do 23. marca na voljo dvajset odstotni popust – stane 15,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Renaissance PR.

Tiny Troopers: Global Ops

sorodno

najnovejše

Pozor! Tiny Troopers: Global Ops je hitra arkadna twin-stick streljačina, v kateri vodite elitno četo drobnih vojakov na akcijskih misijah, da premagate horde brezobzirnih sovražnikov z vseh koncev sveta! Tiny Troopers: Global Ops prihaja izpod rok razvijalcev Epiphany Games, založili pa so jo Wired Productions....Tiny Troopers: Global Ops (PS5)