25 C
Ljubljana

The Redress of Mira (PS5)

Objavljeno:

Z različnimi mehanikami igranja se podajte skozi Mirin domišljijski svet, poln vzdušja in pustolovščin, ter iščite njen notranji mir.

The Redress of Mira je na Steamu izšla 7. julija 2022, za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 pa je postala na voljo 8. februarja 2023. Razvil jo je Tonguç Bodur, na Sonyjevih konzolah pa so jo založili eastasiasoft. Je pustolovščina, ki temelji na raziskovanju in bogati zgodbi. Pa je tako zanimiva, kot se sliši? Poglejmo!

Igra The Redress of Mira je bila izdelana s pomočjo grafičnega pogona Unreal Engine, v njej pa boste veliko hodili in reševali preproste uganke. Na vaši poti bo prisotnega tudi veliko branja knjig, ki so skrite v skrinjah. Igro boste igrali iz prvoosebne perspektive, ki se bo prelevila v tretjeosebno ob plezanju, katero je predstavljeno na zelo okoren način. Celotna igra je zastavljena zelo preprosto, samo premikanje skozi okolje pa je zelo počasno in dolgočasno. Pogoste so tudi nevidne bariere, mimo katerih ne boste mogli. Po skrajno utrujajočem traversiranju skozi ne tako čudovito oblikovano pokrajino pa se zgodi… akcija!

Iznenada boste prišli do zelo slabo narejenega boja, z ne vem kom. Pri branju skozi številne knjige nisem bil najbolj pozoren in morda celo ima smisel. Jaz ga, na žalost, nisem videl. Do naslednjič, neznanec! Nato nadaljujete pot skozi to zelo linearno igro, v kateri se dogaja zelo malo. Po tisočih kilometrih hoje zopet naletite na “neznanca” in ga tudi v drugo še ne dokončno premagate. Vrnimo se na hojo, torej. Poleg vsega nonsensa sta tu še nočni mori, v katerih vas bo igra poskušala prestrašiti. A ji ne bo uspelo.

The Redress of Mira

Uspelo mi je tudi obtičati in se nisem mogel več premakniti ne levo ne desno. Ni mi preostalo drugega, kot se vrniti v glavni meni in potem nadaljevati od tam, kjer je igra nazadnje shranila napredek. Nemalo za tem sem ponovno srečal “neznanca” in tudi v tretje ni šlo rado. V The Redress of Mira sem se najbolj veselil vran, saj so pomenile odklep trofeje. Večino vran boste našli brez težav, nekatere pa so skrite izven poti, tako da boste igro primorani igrati še enkrat, če jih boste spregledali in jo boste želeli skompletirati, kar se tiče trofej. Igra ima tudi “dva konca”, in sicer srečnega ter nesrečnega, kakšnega boste doživeli pa bo odvisno le od vaše končne izbire.

Igra v njenem opisu obljublja več kot triurno dogodivščino, realno pa jo boste končali v manj kot dveh urah. Mehaniki, ki sta v igri prisotni, sta reševanje zelo lahkih ugank in skrajno lahko platformiranje, katerega pa je bore malo. Kar se tiče glasbene podlage, zvočnih efektov ter par posnetih linij likov, je vse na nizkem nivoju in ni vredno omembe. V igri lahko vključite tudi nesmrtni način, katerega pa ne boste potrebovali, saj tisti trije boji ne povzročajo prevelikih preglavic.

The Redress of Mira žal ne morem priporočiti, saj gre za dokaj dolgočasno igralno izkušnjo, katera povrh vsega vključuje ogromno branja. V bistvu gre za simulator hoje, v katerem se ne dogaja veliko, vrhunec igre pa predstavljajo vrane, ki prinesejo trofeje oziroma dosežke. Tudi boji in nočni mori sta v igri odveč ter so popolnoma nepotrebni. Morda je razvijalec z njimi poskušal razbiti monotonost izkušnje, vendar ponujajo najslabše scene igre.

The Redress of Mira lahko kupite na Steamu, kjer vas bo stala 7,99€, ali pa v PlayStation 5/PlayStation 4 paketu v trgovini PlayStation Store. Tam igra stane 9,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

The Redress of Mira
Z različnimi mehanikami igranja se podajte skozi Mirin domišljijski svet, poln vzdušja in pustolovščin, ter iščite njen notranji mir. The Redress of Mira je na Steamu izšla 7. julija 2022, za konzoli PlayStation 5 in PlayStation 4 pa je postala na voljo 8. februarja 2023....The Redress of Mira (PS5)