23 C
Ljubljana

Go! Go! PogoGirl (PS5)

Objavljeno:

Skočite na svojo pogo palico in poskakujte, poskakujte, poskakujte! Go! Go! PogoGirl je dinamična in ljubka platformna igra o dekletu in njeni pogo palici. Odskakujte svojo pot skozi svet, zbirajte dragulje in nato še naprej odskakujte!

Go! Go! PogoGirl je bila na Steamu na voljo že 26. januarja 2022, na konzoli PlayStation 4 in PlayStation 5 pa je priskakljala 10. februarja letos. Razvil jo je solo razvijalec Ohsat Games, na Sonyjevih konzolah pa so jo založili Ratalaika Games.

Go! Go! PogoGirl je ljubezensko pismo retro platformerjem iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki jo je razvil Andrej Preradovic. V igri vas čaka dvaindvajset izzivov, a na žalost ne tudi toliko trofej. Uwee… Prevzeli boste nadzor nad pogo dekletom, kateri je bila odtujena pogo palica, zato zgrabi rezervno in se odpravi na dogodivščino. Igro je preprosto igrati, vendar težko popolnoma obvladati.

Go! Go! PogoGirl

PogoGirl neprestano skače na palici, vi pa lahko ukažete višje skoke, s katerimi boste dosegli bolj oddaljene platforme. Poleg skakanja se lahko še v zraku zavrtite, to je pa tudi to, kar se tiče igralnosti. Stopnje so zasnovane dokaj preprosto, vse vsebujejo sovražnike, ki jih premagate s skokom nanje, pa tudi nekaj nevarnosti v obliki bodic, katerih se morate ogniti. Vsega skupaj se morate prebiti skozi dvajset različnih stopenj, katere so razdeljene na štiri letne čase in jih je v vsakem po pet.

Grafična predstavitev je na nivoju igre tega tipa in je zelo barvita ter izdelana iz kvalitetnih pikseliranih umetnin. Animacije so dobro izdelane, vendar ni moč opaziti česa pretresljivega. Glasbena podlaga, katero je prispeval Peter “Reflekshun” Mullins, je ponavljajoča – zelo ponavljajoča. Sestavljena je iz sedmih posnetkov, dolgih približno tri minute. Če vam bo všeč, jo lahko kupite na Steamu za 2,39€. Paket vključuje tako MP3 kot tudi FLAC datoteke.

Če povzamem, je Go! Go! PogoGirl preprosta platformska igra, katero lahko preigrate v dokaj kratkem času. Ponuja zanimivo mehaniko konstantnega skakanja in vas s tem sili v neprestano premikanje skozi stopnje. V kolikor se počutite nostalgičnega po igrah iz devetdesetih, vam priporočam, da igro preprosto nabavite. Ne stane veliko in ponuja nekajurno zabavo.

Go! Go! PogoGirl lahko kupite na Steamu za 4,99€, prav toliko pa stane tudi paket, ki vključuje PlayStation 4 in PlayStation 5 verziji.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili PR Hound.

Go! Go! PogoGirl
Skočite na svojo pogo palico in poskakujte, poskakujte, poskakujte! Go! Go! PogoGirl je dinamična in ljubka platformna igra o dekletu in njeni pogo palici. Odskakujte svojo pot skozi svet, zbirajte dragulje in nato še naprej odskakujte! Go! Go! PogoGirl je bila na Steamu na voljo...Go! Go! PogoGirl (PS5)