5.5 C
Ljubljana

Wanted: Dead (PS5)

Objavljeno:

Wanted: Dead je nov hibridni slasher ustvarjalcev iger Ninja Gaiden in Dead or Alive. Igra sledi tednu življenja Zombie Unit, elitnega hongkonškega policijskega oddelka na misiji odkritja velike korporativne zarote.

Igro Wanted: Dead so razvili japonski razvijalci Soleil in založili 110 Industries. Izšla je 14. februarja 2023 in je na voljo na računalniški platformi Steam in za konzoli PlayStation 4 ter PlayStation 5.

Wanted: Dead je hibrid med hack and slash in strelsko igro in prihaja izpod rok razvijalcev iger Ninja Gaiden ter Dead or Alive. Izdelana je bila z grafičnim pogonom Unreal Engine in jo lahko igrate na dveh težavnostih. “Normal” ponuja originalno Wanted: Dead izkušnjo, medtem ko “Hard” predstavlja izziv za tiste, kateri si želite močnejših nasprotnikov in manjšo povrnitev zdravja ob napadih na zlobneže. Za potrebe te ocene sem igro igral na normalni težavnosti.

V igri prevzamete vlogo nad poročnico Hannah Stone z mačjimi refleksi. Igrali boste skupaj s posadko še treh članov, ki so narednika Arnold Herzog in Manolo Cortez ter Doc, kateri vas bo na terenu pozdravil, ko bo to potrebno. Na začetku vam je ponujena vadnica, kjer se boste naučili osnov premikanja, kombinacij napadov, branjenja pred udarci in pokončanja nasprotnikov. V Wanted: Dead je na voljo prilagajanje orožij z različnimi deli, vsaka sprememba pa bo povzročila spremembo atributov, kot so odboj, natančnost, hitrost nalaganja nabojev in podobno. Prilagodite jih lahko vašemu načinu igranja.

Wanted: Dead

Kar se tiče igralnosti, gre za tretjeosebno akcijsko igro, v kateri je veliko streljanja in napadanja od blizu z raznimi kombinacijami udarcev. Ob premaganju nasprotnikov bodi ti (preden izginejo neznano kam) za seboj pustili svoja orožja, naboje in prvo pomoč, s katero si boste lahko povrnili nekaj zdravja. Med igranjem boste pobirali tudi razne zbirateljske dokumente, na voljo pa je tudi “Skill Tree”, kjer boste s točkami odklepali različne ofenzivne in defenzivne spretnosti ali pa izboljšave vaših orožij ter pripomočkov.

Točke boste pridobivali s pokončanjem nasprotnikov, bolj kot bodo ta inovativna in raznolika, več točk boste prejeli. Zanimiva sposobnost, katero boste primorani odkleniti prvo, je “Bullet Time”, ki jo morda poznate iz zdaj že retro uspešnice Max Payne. Ta upočasni čas, ki ga imate na voljo za ciljanje in lahko tako lažje pokončate nepridiprave. Če boste izgubili vso zdravje, vas bo oživel Doc in to na zelo “skuliran” ter počasen način, ne glede na to, koliko nasprotnikov se nahaja v bližini. Če se vam to pripeti še drugič pa to pomeni konec igre, ki jo lahko nadaljujete od tam, kjer je igra nazadnje shranila položaj.

V glavnem meniju je ne voljo tudi kar nekaj mini iger (pet), ki jih boste odklenili skozi napredovanje v glavni porciji igre. Te so od standardnega ciljanja premikajočih se tarč, kjer tekmujete s časom, da dosežete čim večje število točk, pa vse do karaok in goltanja ramen rezancev. Ideje pa so! Sicer dokaj neobičajne pa dobro.

Igra naj bi bila ljubezensko pismo šesti generaciji konzol (PlayStation 2) in to je na žalost tudi vidno. Nasprotniki se premikajo kot kokoši brez glave, kar se v igri iz leta 2023 preprosto ne bi smelo dogajati. Beat ’em up sekcije se dogajajo bliskovito hitro, zadati morate pa veliko več udarcev, da pokončate nasprotnika, v primerjavi s tem, koliko jih prejmete, da ste mrtvi. Wanted: Dead ni najlažja igra, je pa zato polna napak in ima zelo nezanimivo zgodbo. Za kapljo čez rob je prisotno tudi slabo igranje likov, ki so za povrh tudi plitvi in ne pritegnejo.

A to še ni vse! Ni slabo le zvočno doživetje, tudi grafika ni na nivoju zelo zmogljive konzole, kot je PlayStation 5. Nezanimive so tudi stopnje, katere delujejo kot da bi bile naključno nametane skupaj iz objektov, ki se v njih nahajajo. Za dokončanje igre ne boste porabili preveč časa, je pa ta peščica ur veliko preveč in vam raje priporočam igranje skoraj katerekoli druge tretjeosebne strelske igre, ki jo deveta generacija konzol nudi.

Wanted: Dead lahko, čeprav ne priporočam, kupite na Steamu ali v digitalni trgovini PlayStation Store. Stala vas bo nekaj manj kot 60€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Plan of Attack.

Wanted: Dead

sorodno

najnovejše

Wanted: Dead je nov hibridni slasher ustvarjalcev iger Ninja Gaiden in Dead or Alive. Igra sledi tednu življenja Zombie Unit, elitnega hongkonškega policijskega oddelka na misiji odkritja velike korporativne zarote. Igro Wanted: Dead so razvili japonski razvijalci Soleil in založili 110 Industries. Izšla je 14....Wanted: Dead (PS5)