3.4 C
Ljubljana

WHALIEN – Unexpected Guests (PC)

Objavljeno:

S potiskanjem in vlečenjem se prebijajte skozi to srčno pustolovščino! Fina, mehanskega kita, ki ga imenujete dom, pestijo nagajivi lignji. Kot Ernest Hemingwhale se odpravite na fantastično potovanje, da bi pomagali svojemu prijatelju z njegovimi nepričakovanimi gosti.

Igro WHALIEN – Unexpected Guests so razvili Forbidden Folds in jo tudi samozaložili na Steamu. Izšla je 24. januarja 2023.

Igra se odvija v gigantskem letečem stroju v obliki kita, kateri je ponudil zatočišče tisočim ljudem. “Kit” je postal dom številnim generacijam, vodi pa ga umetna inteligenca, imenovana Fin. Pod njegovim nadzorom so ljudje lahko uživali v popolnih vremenskih razmerah in temperaturah ter presežkih hrane, vse dokler se nekega dne ni vse spremenilo. Vse je postalo prekrito s sluzastimi stvarmi pa tudi voda je spremenila barvo. Tako so se ljudje odločili zapustiti ladjo in zadaj pustili tudi Fina. Na ladji je ostal le en pogumni heroj, ki je skrbel za to umetno inteligenco. Njegovo ime je bilo Ernest in vlogo nad njim prevzamete vi.

WHALIEN – Unexpected Guests

Na začetku igre boste Ernesta opremili z dvema rokavicama, od katerih bo ena potiskala, druga pa vlekla k sebi. Po prebijanju skozi platforme se boste kar hitro opremili z Mr. Pushem, ki je biser, s katerim boste lahko potiskali stvari in platforme. Po ponovnem platformiranju in reševanju preprostih ugank, boste naleteli še na Mrs. Pull, katera bo, nasprotno kot Mr. Push, stvari vlekla. Oboroženi z njima boste nadaljevali s prebijanjem skozi mehanskega kita in na poti reševali uganke. Nekatere bodo dobesedno spravljale ob živce, druge bodo pa rešljive brez večjih naporov.

WHALIEN – Unexpected Guests, čeprav vsega skupaj traja manj kot dve uri, postane s ponavljajočimi ugankami kar hitro dolgočasna. Kar se tiče grafike, ne predstavlja ničesar posebnega. Ponavljajo se tudi elementi, iz katerih so zgrajene stopnje, katere niso noben presežek. Tudi glasbena spremljava skozi vašo pot po kitu ne bo navduševala. Če povzamem, je igra dokaj povprečna in ne izstopa v ničemer.

Moram reči, da sem po samih pozitivnih priporočanjih na Steamu od WHALIEN – Unexpected Guests pričakoval več, na koncu pa me je pustila ravnodušnega. Priporočam jo težko, če že pa le tistim, kateri ne izgubljate živcev ob številnih skupaj nametanih ugankah, ki proti koncu igre povzročajo že frustracije. Sicer pa gre za prvo igro miniaturnega studia z ekipo, ki jo lahko preštejemo na prste ene roke. Ta debitantski naslov ni nič posebnega, morda pa me navdušijo z njihovim naslednjim.

WHALIEN – Unexpected Guests je na voljo na Steamu, kjer boste zanjo plačali 19,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Marchsreiter.

WHALIEN – Unexpected Guests

sorodno

najnovejše

S potiskanjem in vlečenjem se prebijajte skozi to srčno pustolovščino! Fina, mehanskega kita, ki ga imenujete dom, pestijo nagajivi lignji. Kot Ernest Hemingwhale se odpravite na fantastično potovanje, da bi pomagali svojemu prijatelju z njegovimi nepričakovanimi gosti. Igro WHALIEN - Unexpected Guests so razvili Forbidden...WHALIEN - Unexpected Guests (PC)