5.5 C
Ljubljana

Scrap Riders (PC)

Objavljeno:

Pustolovska igra, ki združuje point-n-click in beat ’em up mehaniki! Ste Rast, član motociklistične tolpe Scrap Riders.

Scrap Riders je izšla na Steamu 9. januarja 2023. Razvili so jo Games For Tutti in založili Microids.

Prvo kot prvo, igro Scrap Riders lahko igrate tako s tipkovnico kot tudi kontrolerjem, katerega v celoti podpira. Vse se bo začelo v Rastovi sobi, kjer se bo prebudil ves zmačkan in si zaželel igranja uvožene igre Super Street Kombat 4 Deluxe na svoji VR konzoli SEN. Ko jo boste zagnali, konzolo namreč, se boste pojavili v matrici, kjer se bo začela vadnica, katera vas bo naučila osnov, kot so udarci, skakanje, izmikanje, pobiranje reči s tal, streljanje, kuhanje kosila, pospravljanje… no, z zadnjima dvema sem pretiraval. Ko se boste vsega naučili, se boste s svojim motorjem odpravili na Rastovo dogodivščino, ki se bo pričela s point-n-click seanso.

Po nekaj zanimivih in manj zanimivih dialogih, se bo končno pričela miniaturna beat ’em up scena in nekoliko kasneje še ena večja. Potem pa spet mrk. Igralnost, zaradi katere sem se pravzaprav lotil igre Scrap Riders, od začetka ni v ospredju, nad čemer sem nekoliko razočaran. Prav tako mi je pri Microids, od katerih sem prejel igro, nemudoma ponudila celoten vodič skozi igro, katerega bi naj prebral, preden se lotim igre. Sprva mi ni bilo jasno zakaj, a mi je kar hitro postalo – igra je zelo komplicirana, veliko bolj kot bi si želeli pri nečem, kjer bi naj zraven uživali. Lotil sem se vodiča, ki je obsegal 114, ponavljam – 114 (!) strani. Tako navdušen nisem bil že od obvezne bralne značke v osnovni šoli. So bili pa zraven pripeti še zajemi zaslonov, da vse skupaj ni bilo preveč dolgočasno.

Scrap Riders

Ko sem končno ugotovil, kaj igra od mene zahteva, sem z njo nadaljeval – zataknilo se mi je pri triintrideseti strani vodiča. Hura! Kot se je izkazalo, je bila zadeva popolnoma enostavno rešljiva pa vendar… Gremo naprej. Poleg kazanja in klikanja, pogovarjanja z liki in nekoliko premalo pretepanja, boste v igri morali reševati tudi razne mini igre, kot na primer vdiranje v osebne računalnike. Po uspešnem vdoru boste prejeli dostop do sporočil v e-poštnem predalu in raznih datotek, ki bodo služile kot uporabne skozi nadaljevanje igre. Kar se tiče zgodbe, ni vrhunska, vendar po drugi strani tudi ni preveč dolgočasna. Med dialogi je vključenih tudi nekaj anekdot in šal, razvijalci so se med drugim lotili brskalnika Internet Explorer, kateri je nedavno bil poslan v večna lovišča. Nihče ga ne bo pogrešal.

Igra s svojim retro izgledom ne izgleda slabo, saj so in osebe in okolja izdelana kar zanimivo, pogrešal sem pa nekoliko raznolikosti pri nasprotnikih, saj se eni in isti dokaj pogosto ponavljajo. Scrap Riders je odlično optimizirana in se nalaga brez odvečnih nalagalnih zaslonov, ki niso nikomur privlačni. Naletel tudi nisem na kakšne hrošče, ki bi ovirali potek igranja in napredovanje v igri.

Scrap Riders je dokaj skopa, kar se tiče nastavitev, saj omogoča zelo malo sprememb. V bistvu je vse, kar lahko spremenite to, da izklopite možnost fullscreen in igrate v manjšem oknu. Poleg tega se lahko poigrate še s tremi jakostmi zvoka in izberete enega izmed petih jezikov, v katerem želite igrati. Ti so španski, angleški, francoski, nemški in italijanski.

Scrap Riders je na voljo na računalniški platformi Steam za 19,99€.

Aja, mimogrede – če kdo ob preigravanju potrebuje vodič, nas naj kontaktira in ga bomo posredovali. 😉

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Microids.

Scrap Riders

sorodno

najnovejše

Pustolovska igra, ki združuje point-n-click in beat 'em up mehaniki! Ste Rast, član motociklistične tolpe Scrap Riders. Scrap Riders je izšla na Steamu 9. januarja 2023. Razvili so jo Games For Tutti in založili Microids. Prvo kot prvo, igro Scrap Riders lahko igrate tako s tipkovnico...Scrap Riders (PC)