3.4 C
Ljubljana

Between Horizons je alegorija za naše srednje generacije, ki poskušajo ohraniti upanje

Objavljeno:

Včasih je alegorija v medijih tako dobro narejena, da v vas pusti nenavaden katarzični občutek eksistencialnega strahu. V primeru Between Horizons iz DigiTales Interactive se premisa igre ukvarja z ogromno vesoljsko ladjo, ki prevaža zagovornike človeštva na misiji iskanja oaze stran od trpinčene in uničene Zemlje. Kaj pa srednje generacije; ljudi, rojenih na ladji, ki nikoli niso prosili za sodelovanje v misiji in ne bodo dočakali konca 130-letnega potovanja?

Če se to sliši znano, je morda samo zato, ker je. Milenijci vse do generacije alfa na splošno čutijo precej globok občutek obsojenosti, saj obstaja upanje za boljši “jutri”, toda ali bodo prisotni, da to vidijo, in če ne, ali se je za to vredno žrtvovati?

V najnovejšem razvijalskem dnevniku Between Horizons se razvijalci potopijo v notranje delovanje znanstvenofantastične detektivske pustolovščine in pojasnjujejo, da njen napol odprt svet in razvejane pripovedi omogočajo igralcem, da sami določijo svojo usodo na ladji ter razmišljajo o vsakem dejanju in posledici. Pod prepričljivim in verjetnim znanstvenofantastičnim zapletom igre se skrivajo številni problemi, ki spodbujajo razmišljanje in vabijo igralce, da pretehtajo medgeneracijsko odgovornost in osebno svobodo.

Between Horizons – razvijalski dnevnik

Between Horizons, ki jo bo izdal Assemble Entertainment in razvil DigiTales Interactive, prihaja na osebne računalnike prek Steama, Nintendo Switch, Xbox Series X|S in PlayStation 4|5 pozneje leta 2023. Between Horizons je drugi naslov DigiTales Interactive po izjemno uspešnem prvencu, 2D znanstvenofantastični noir pustolovščini, Lacuna.

sorodno

najnovejše