5.5 C
Ljubljana

Wings Of Bluestar (PS5)

Objavljeno:

Zaščitite vesolje pred zadnjim valom sovražnika, ki je bil nekoč zaveznik človeštva: skrivnostno inteligentno umetno obliko življenja. Prevzemite nadzor nad pilotko pripravnico Ayo ali skrivnostnim pilotom veteranom Zarakom in se borite, da rešite človeštvo ter izveste več o sebi in tudi o svojem sovražniku.

Igra Wings Of Bluestar je na voljo na platformi Steam in za konzoli PlayStation 4 ter PlayStation 5. Na Steamu je izšla že 13. oktobra 2020, za Sonyjevi konzoli pa 18. januarja letos. Razvili so jo Shinu Real Arts, ki so jo na Steamu tudi samozaložili, na PlayStationih pa je njena založba eastasiasoft.

Wings Of Bluestar je shoot ’em up igra, ki so jo navdihnile starejše horizontalne arkadne igre in je modernizirana za uporabo na trenutni generaciji računalnikov ter konzol. Poleg shmup akcije ponuja tudi nekaj izbir dialoga, kar ima posledico v več različnih koncih zgodbe. Teh izbir ni veliko, tako da glavnino igre vseeno predstavlja streljanje na nepridiprave.

V Wings Of Bluestar je na voljo več načinov igranja, in sicer način “Arcade” za enega igralca, “Two Players”, kar je “Arcade” način za dva igralca hkrati, v “Story” igrate in odkrivate zgodbo, katera ima več različnih koncev, ter način “Tutorial”, ki ponuja interaktivno vadnico, ki vas nauči mehanik igre. Pod opcijo “Bonus Mode” pa se skriva še način “Boss Rush”, v katerem se borite proti vsem šefom igre in se odklene, ko končate igro vsaj enkrat. Igro lahko igrate v štirih različnih težavnostih, ki so “Easy”, “Normal”, “Hard” in “Super Hard”, slednja za tiste, ki hrepenijo igrati v zelo težkih razmerah. Prilagodite lahko tudi funkcijske gumbe za oba igralca, tako da vam bo razporeditev le-teh ustrezala. Še kaj? Ne? Potem pa pojdimo v vadnico…

Wings Of Bluestar

V vadnici lahko izberete med dvema pilotoma, Ayo in Zarakom. Vsak ima svojo ladjo z različnimi atributi in stilom igranja – defenzivnim oziroma ofenzivnim. Naučili se boste, da se premikate hitreje kadar ne streljate, o funkcijah, ki jih lasti ladja, ščitu in bonus predmetih, katere lahko poberete med vašim pilotiranjem. To je na hitro to, zdaj lahko pričnemo s Story načinom. Tu boste ponovno izbrali svojega pilota/ladjo in se odpravili na dogodivščino v kateri se boste borili proti nekoč koristni entiteti imenovani “BRAIN”. Na poti vam bodo stali številni sovražniki v raznih oblikah in grožnjah, na koncu vsake stopnje pa še šef, za premaganje katerega boste imeli časovno omejitev.

Ker je igra dokaj težavna, vam predlagam, da začnete na lahki težavnosti, še posebej, če nimate veliko izkušenj s shoot ’em up igrami. Igralnost je takšna, kot se za igro pravkar omenjenega žanra tudi spodobi. Vodili boste izbrano ladjo, streljali na in bombardirali sovražne ladje ter se umikali izstrelkom, ki so jih te sprožile v vašo smer. V kolikor vas kakšen zadene, boste izgubili življenje, tako da se jih čimbolj dobro ogibajte. Prav tako bodite pozorni na okolje, da ne zadenete kakšne izmed zgradb, saj vas bo tudi to pokončalo z enim udarcem.

Kar se tiče grafike, bi lahko bila boljša, je pa ročno narisana s strani ene osebe, kar daje igri nek kompleten in unikaten izgled. Glasbena podlaga je na nivoju in se združi z akcijo prikazano na zaslonu, a tudi ta ni nič posebnega. Igrin plus je kar veliko število različnih nasprotnikov, tako da vse skupaj ni dolgočasno. Wings Of Bluestar tudi ne traja predolgo in ponuja zadovoljivo izkušnjo, ki jo lahko odigrate v enem igranju – vključuje osem stopenj.

Wings Of Bluestar lahko kupite za računalnike preko Steama, kjer stane 10,79€, ali v trgovini PlayStation Store, kjer je na voljo kot paket za obe konzoli. Zanjo boste tam odšteli 14,99€. Sam bi jo raje kupil na Steamu, saj ima na voljo devetdeset Steam dosežkov, medtem ko ima na PlayStationih le trinajst trofej. 😉

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili eastasiasoft.

Wings Of Bluestar

sorodno

najnovejše

Zaščitite vesolje pred zadnjim valom sovražnika, ki je bil nekoč zaveznik človeštva: skrivnostno inteligentno umetno obliko življenja. Prevzemite nadzor nad pilotko pripravnico Ayo ali skrivnostnim pilotom veteranom Zarakom in se borite, da rešite človeštvo ter izveste več o sebi in tudi o svojem sovražniku. Igra...Wings Of Bluestar (PS5)