5.5 C
Ljubljana

BLACKTAIL (PS5)

Objavljeno:

Skujte legendo o Babi Yagi, deklici, obtoženi čarovništva in izgnani iz svojega doma. Izživite izvor slovanskega mita v tej edinstveni mešanici intenzivnega lokostrelskega boja in temačnega pripovedovanja zgodb, ki se odvija v živahnem pravljičnem svetu.

BLACKTAIL so razvili THE PARASIGHT, 15. decembra 2022 pa so jo založili Focus Entertainment, ki so jo pognali na virtualne police v PlayStation Store in Steam. Je akcijska pustolovščina polna zgodbe in lokostrelstva, ki temelji na slovanski mitologiji.

V igri BLACKTAIL lahko postanete zaščitnik gozdov ali teror nočnih mor. Kovali boste legendo Babe Yage in prevzeli nadzor nad Yago, 16-letnim dekletom, ki je bila obtožena čarovništva. Odločali se boste nad usodo pokrajine in njenih naseljencev, se spopadali v vznemirljivih bitkah s šefi ter iskali skrite zaklade, preko katerih boste izvedeli več o okolju in zgodovini.

BLACKTAIL ponuja dva načina igranja – “Adventure” in “Story”. Način “Adventure” nudi celotno BLACKTAIL izkušnjo, medtem ko način “Story” daje poudarek na zgodbo in raziskovanje sveta. Kar hitro v igri se boste morali odločiti, če boste sledili poti teme ali poti svetlobe. Vaše moralne izbire bodo vplivale na vaše spretnosti, ki se bodo razlikovale glede na to ali opravljate dobra dela ali dejanja zla. Obstaja tudi določen prostor, ki vas bo ocenjeval kadarkoli ga boste obiskali in bo prilagodil vašo moralno držo glede na dejanja, ki ste jih opravili oziroma zagrešili.

BLACKTAIL

V igri je na voljo tudi almanah, kateri vsebuje bestiarij stvorov, ki ste jih odkrili oziroma pokončali, seznam vaše opreme in predmetov, vaše spretnosti, vire in surovine, lokacije, ki ste jih obiskali ter zbirke, ki ste jih zbrali tekom dogodivščine. Zelo zanimive dogodivščine, naj dodam.

Kar se tiče igralnosti, boste v igri nabirali vire s katerimi boste izdelovali puščice za vaš lok, lovili živali z mesom katerih se boste prehranjevali (vendar ne preden jih boste spekli na ognju!), pri premikanju skozi čudovito oblikovano okolje pa boste lahko uporabljali sprint in dash, s katerim se boste prebili skozi ovire, ki vam bodo stale na poti.

Na status vašega lika, to je Yage, bodo vplivali tudi nekateri efekti, ki bodo pozitivni (regeneracija, naglica in fokus) ali negativni (strup, upočasnjenje in zmedenost). V igri so na več mestih na voljo tudi kotli, v bližini katerih boste lahko odklepali nove spretnosti in nadgrajevali vaše predmete s pomočjo raznih receptov. Nekatere spretnosti bodo zaklenjene, za njihov odklep pa boste potrebovali edinstvene “izgubljene strani”. BLACKTAIL vključuje tudi zelo uporaben zemljevid, na katerem bodo prikazane vaše aktivne naloge, svetišča, ki služijo kot točke za shranjevanje poteka igre in tako dalje.

Grafična predstavitev igre BLACKTAIL je, z eno besedo, fenomenalna! Svet, ki ga boste raziskovali, je osupljiv in nivo podrobnosti je presunljiv. Razvijalcem je uspelo ustvariti okolje, ki je tako pravljično kot tudi temačno, pomikanje skozenj pa bo eden izmed razlogov, da igre ne boste hitro ugasnili. Zvočna doživetja, ki jih ponuja igra, so naravnost fantastična, vse od glasovnega igranja Valerie Rose Lohman v vlogi Yage, do šelestenja listov dreves in oglašanja raznih živali, katere vas bodo obdajale pri vaši pustolovščini.

BLACKTAIL je na voljo v PlayStation Store za konzolo PlayStation 5, kjer vas bo s petindvajset odstotnim znižanjem do 16. februarja stala 22,49€ (kasneje 29,99€). Kupite jo lahko tudi na računalniški platformi Steam za 29,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Focus Entertainment.

BLACKTAIL

sorodno

najnovejše

Skujte legendo o Babi Yagi, deklici, obtoženi čarovništva in izgnani iz svojega doma. Izživite izvor slovanskega mita v tej edinstveni mešanici intenzivnega lokostrelskega boja in temačnega pripovedovanja zgodb, ki se odvija v živahnem pravljičnem svetu. BLACKTAIL so razvili THE PARASIGHT, 15. decembra 2022 pa so...BLACKTAIL (PS5)