3.7 C
Ljubljana

Zombie Cure Lab [Early Access v0.17.3] (PC)

Objavljeno:

Ustvarite popoln laboratorij v tem zahtevnem graditelju baze in ga branite pred napadi zombijev. Vodite ekipo znanstvenikov pri zdravljenju zombijev in jih spremenite v hibride človek-zombi. Zbirajte vire, raziskujte nove tehnologije in optimizirajte svojo obrambo, da premagate apokalipso.

Zombie Cure Lab razvijajo Thera Bytes, 7. decembra 2022 pa so jo v zgodnjem dostopu na Steamu založili Aerosoft. Razvijalci so se za zgodnji dostop odločili zato, da lahko v izgradnjo igre vključijo skupnost igralcev. Ponudili so bazo vizije igre, svoj razvoj pa želijo nadaljevati s pomočjo tistih, ki bodo igro preizkusili, saj menijo, da lahko na ta način izdelajo najboljšo inačico igre.

V zgodnjem dostopu jo nameravajo zadržati okoli dvanajst mesecev, vendar si ne želijo napovedati končnega datuma za izdajo igre. Igro bodo širili dokler jih bo skupnost gnala, uresničiti pa nameravajo tudi interne lastnosti svojih članov ekipe. Trenutna verzija igre je, kar se tiče osnovnih lastnosti in mehanik, končana v osemdesetih odstotkih, izboljšati pa nameravajo še vizualne elemente, animacije ter zvok.

Zombie Cure Lab, verzija 0.17.3, ki jo ocenjujem tukaj, ima na voljo “novo igro”, o kateri bom več napisal v spodnjih besedah. V nenavadnem dogodku je bil en dan svet preplavljen z zombiji – vsak, ki je bil ugriznjen s strani enega, je postal zombi tudi sam. Njihovo število se je eksponentno zviševalo in kar naenkrat je padla celotna civilizacija. A na srečo, je na severu Kanade obstajal MOOSE Labs – struktura pod zemljo, kjer je skupina znanstvenikov raziskovala zdravilo za ta zombi virus. Znanstveniki so zbrali nekaj svojih najpogumnejših delavcev, ki so jih poslali na površje, z nalogami, da zgradijo laboratorij, ga branijo pred napadi zombijev in jih ujamejo ter ozdravijo in tako povrnejo človečnost ter ozdravijo svet.

Zombie Cure Lab

Igro boste lahko pričeli v vadnici, ki vas bo naučila, kako igrati. Tukaj še ne bo prisotnega velikega števila zombijev, vsakih trideset dni pa se boste morali soočiti z zombi šefom. Kot rečeno, bo vaša naloga ozdraviti zombije in jih razviti nazaj v ljudi. Zgraditi boste morali delujoč laboratorij in ga braniti pred nočnimi napadi zombijev. Sčasoma boste lahko zombije spremenili v hibride imenovane humbiji in nato končno v popolnoma ozdravljene ljudi. Vsak zombi, ki ga boste ozdravili do humbija pa vam bo pomagal pri delu. Med igranjem bo na voljo nekaj nalog, ki jih boste morali uspešno opraviti za dokončanje ekspedicije.

Kar se tiče igralnosti, kamero pomikate z gumbi WDSA (lahko tudi s puščicami na tipkovnici), z miškinim koleščkom pa jo lahko približate in oddaljite. Saj imate takšno miško, kajne? Vaša osnovna naloga bo tudi nabiranje surovin, ki so potrebne za gradnjo dodatnih prostorov in objektov. Prvo boste morali izdelati kamp za surovine, v katerem boste le-te hranili. Vsak izmed objektov, ki jih boste zgradili, bo moral imeti dodeljenega vsaj enega delavca, da bo deloval. Nastavite lahko tudi izmene, kdaj bo kateri delavec delal, kar pa ne vpliva na njihovo spanje, saj spijo takrat, ko postanejo utrujeni.

Zaenkrat so v Zombie Cure Lab na voljo štiri ekspedicije, ki se razlikujejo v težavnosti, in sicer od zelo lahke pa vse do težke. Na voljo pa je tudi sandbox ekspedicija, ki je najlažja od vseh in je namenjena kreiranju vašega sanjskega laboratorija. V igri lahko nastavljate ločljivost, kvaliteto slike in podrobnosti, ki se bodo kazale na zaslonu – trava in megla. Ponastavite lahko tudi vse funkcijske gumbe na vaši tipkovnici, kar vem, da je med igralci zelo močno zaželeno.

Igra je dokaj zahtevna in predstavlja veliko število večopravilnosti. Skrbeti boste morali za svojo bazo, jo zvečer braniti pred zombiji in jih tudi zdraviti. Kar hitro ste lahko premagani in se lahko zgodi, da boste igro večkrat morali začeti znova. Res pa je, da je igra še zelo zgodaj v zgodnjem dostopu in lahko da se bo težavnost prilagodila tekom poteka razvoja. Njena vizualna predstavitev je več kot zadovoljiva, kar pa ne morem reči za zvočne efekte in zvočni posnetek, za katere upam, da bodo med razvijanjem najbolj napredovali.

Zombie Cure Lab bo do 30. januarja na voljo na platformi Steam po posebni promocijski ceni 18,74€, kasneje pa bo stala 24,99€. Po zaključku zgodnjega dostopa nameravajo tudi zvišati ceno, tako da jo kupite čim prej, v kolikor se zanimate zanjo.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Stride PR.

Zombie Cure Lab

sorodno

najnovejše

Ustvarite popoln laboratorij v tem zahtevnem graditelju baze in ga branite pred napadi zombijev. Vodite ekipo znanstvenikov pri zdravljenju zombijev in jih spremenite v hibride človek-zombi. Zbirajte vire, raziskujte nove tehnologije in optimizirajte svojo obrambo, da premagate apokalipso. Zombie Cure Lab razvijajo Thera Bytes, 7....Zombie Cure Lab [Early Access v0.17.3] (PC)