3.7 C
Ljubljana

CATAN – Console Edition prihaja 28. februarja na PlayStation in Xbox

Objavljeno:

Ljubitelji družabnih iger imajo zdaj datum, ki ga morajo označiti na svojih koledarjih: CATAN – Console Edition bo izšel v torek, 28. februarja, tako za PlayStation kot za Xbox. Prednaročila bodo na voljo od 3. februarja, zgodnji dostop pa se začne 23. februarja za tiste, ki bodo prednaročili.

Ko je bil lansko leto najavljen CATAN – Console Edition, ki so ga razvili Nomad Games in bodo izdali Dovetail Games, sta bila igranje in strategija ključna elementa pristnosti konzolne izdaje z dinamičnim AI za enega igralca in možnostjo sledenja virom na vašem pametnem telefonu.

Vključene so številne druge funkcije, ki se nanašajo na igro za enega igralca, večigralsko igro na kavču in spletno večigralsko igro. Dinamična umetna inteligenca je na voljo v obliki posameznih likov umetne inteligence, ki zelo izgledajo kot del prepoznavnega vizualnega sloga CATAN. Imeli bodo svoje lastne strategije igranja, nekateri so bolj pripravljeni trgovati, nekateri manj, nekateri pa igrajo bolj proaktivno kot drugi – tako kot nekateri igrajo fizično družabno igro!

Igra za več igralcev na kavču je del izdaje, pri čemer je potrebna samo ena konzola za igranje z do štirimi prijatelji pred televizorjem in možnostjo sledenja virom na pametnem telefonu. Ponudba zabave s prijatelji in družino je bila ključni del razvoja igre za konzolo. Navzkrižno igranje je bilo potrjeno tudi za spletno večigralsko igro, ki združuje ljubitelje igre CATAN s platformama PlayStation in Xbox.

Ne glede na način igranja se bodo igralci kot raziskovalci potopili na otok CATAN, kjer bodo otočani, vključno s številnimi ovcami, naselili hekse in delali na zbiranju vsakega od petih virov: opeke, žita, rude, volne in lesa. Ladje plujejo v pristaniščih, dim se dviga iz dimnikov mest in Ropar čaka, da odvzame vire. Igralci lahko povečajo in vidijo celotno dogajanje od blizu ali igrajo v tradicionalnem pogledu od zgoraj navzdol za splošen pogled na desko.

Tako uveljavljeni oboževalci CATAN-a kot novinci v strateški igri bodo kmalu lahko uživali v novem in edinstvenem načinu prelisičenja prijateljev in tujcev.

CATAN – Console Edition, ki ga je razvil Nomad Games in bo izdal Dovetail Games, bo izšel za konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S in Xbox One 28. februarja.

sorodno

najnovejše