5.5 C
Ljubljana

Čas je, da rešimo kita: WHALIEN – Unexpected Guests je na voljo zdaj

Objavljeno:

Barvita ugankarska pustolovščina WHALIEN – Unexpected Guests je zdaj na voljo na osebnih računalnikih. Debitantski naslov avstrijskega studia Forbidden Folds igralcem naloži reševanje mehanskega kita in boj proti sluzastim vsiljivcem.

WHALIEN – Unexpected Guests – napovednik

Igralci prevzamejo vlogo Ernesta Hemingwhalea, edinega preostalega prebivalca Fina, mehanskega kita. Fin ni samo Ernestov dom, ampak tudi njegov tesen prijatelj. Ko skrivnostni in nevarni lignji začnejo prevzemati Finovo telo, ta brez obotavljanja odpravi sluzaste grožnje. Izvor malih nagajivih bitij ni edina skrivnost, ki jo je treba odkriti. Mehanski kit je poln drobnih detajlov in še bolj nepričakovanih gostov, Springpeoplov. Kaj nameravajo, bomo še videli.

Ernest mora uporabiti tako svojo pamet kot posebne rokavice in bisere – z ustreznim imenom Gospod Push in Gospa Pull – za manipulacijo predmetov v okolju, reševanje ugank in pošiljanje lignjev na pakiranje. Skozi edinstvena, živahna in barvita okolja se igralci poglobijo v Finovo notranje delovanje, spoznajo ljubke like in pomagajo zaščititi ne le Ernestov dom, ampak tudi njegovega prijatelja.

WHALIEN – Unexpected Guests je kratka, a sladka pustolovska igra o prijateljstvu. Igralci lahko zdaj spoznajo ljubke like, odkrijejo živahen svet in se podajo na Fin-tastično pustolovščino na Steamu.

sorodno

najnovejše