3.4 C
Ljubljana

LONE RUIN (PC)

Objavljeno:

Podajte se v staro, čarobno ruševino, da poiščete starodavno moč v tej roguelike twin-stick streljačini. Optimizirajte uroke in sestavite vrhunske kombinacije, da premagate zvite pošasti in se poglobite v Lone Ruin.

Igro LONE RUIN so razvili pri Cuddle Monster Games in jo založili Super Rare Originals. Na računalniški platformi Steam je izšla 12. januarja 2023.

LONE RUIN ponuja dva načina igranja, in sicer “Ruin Run” ter “Survival”, izbirate pa lahko med dvema težavnostma – “Normal” in “Hard”. Igra ponuja zadosten izziv že na normalni težavnosti, tako da prvo preizkusite to, na voljo pa je v več jezikih, vse od angleščine, preko japonščine in korejščine pa do portugalščine.

Na začetku načina “Ruin Run” boste lahko izbrali enega izmed več urokov, ki jih boste koristili med igranjem. Po izbiri vas čaka pot po arenah, kjer se bodo spotoma pojavljali vaši sovražniki. Vsakič, ko boste počistili areno nepridipravov, boste lahko izbirali med dvema vhodoma v naslednjo, vsaka pa vas bo nagradila z novim urokom ali nečem drugim koristnim.

LONE RUIN

Skozi masakriranje valov zlobnežev pa morate biti pozorni na vaše premikanje, saj lahko iz arene tudi padete, kar vas bo stalo nekaj vašega cenjenega življenja, natančneje polovico srčka, ob pričetku pa jih imate na voljo pet. Aja pa še to – v načinu “Ruin Run” se boste morali prebiti skozi dva ducata aren, medtem ko bo način “Survival” trajal toliko časa, kot boste sposobni preživeti v roku desetih minut. Tu boste lahko po vsakem valu sovražnikov izbirali med tremi različnimi nagradami, tako da izbirajte pametno.

Igralnost LONE RUIN lahko opišem kot mehaniko twin-stick streljačine, pri kateri boste med bojevanjem lahko uporabljali do tri različne uroke in sposobnost planjenja nekaj korakov naprej. Vsak izmed urokov po uporabi potrebuje nekaj časa preden ga lahko ponovno uporabite, tako da morate biti nekoliko pazljivi pri izbiri, da ga boste lahko koristili ob pravem času. Igra podpira tudi uporabo krmilnika, kar toplo priporočam, če ga lastite, saj sem mnenja, da vse skupaj poteka bolj naravno kot s tipkovnico in miško, vendar je igra tekoča tudi z uporabo slednjih.

Grafično doživetje, ki ga igra nudi, lahko najbolje opišem z besedo “barvito”. Kljub temu, da se igra odvija med ruševinami, je polna roza, vijoličnih in turkizno zelenih barv, ki krasijo tako vaš lik kot tudi vaše nasprotnike. Če niste alergični videti teh barv, LONE RUIN zgleda dokaj zadovoljivo. Kar se tiče zvoka, so zvočni efekti na nivoju, zvočni posnetek, ki se predvaja v ozadju, pa je tudi poln dobre glasbe, katera se prilagaja akciji doživeti skozi igranje.

Med preigravanjem sem naletel tudi na hrošča, ki je z zaslona odstranil lik, s katerim igrate. To se je pripetilo v načinu “Survival” in mi ni preostalo drugega, kot da počakam, da me sovražniki pokončajo… nevidnega in neeksistenčnega. Kakih drugih hroščev ni bilo moč opaziti.

Kot omenjeno na začetku ocene, je igra LONE RUIN na voljo na platformi Steam, kjer boste zanjo do 26. januarja odšteli 11,24€, kasneje pa vas bo stala 12,49€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Super Rare Games.

LONE RUIN

sorodno

najnovejše

Podajte se v staro, čarobno ruševino, da poiščete starodavno moč v tej roguelike twin-stick streljačini. Optimizirajte uroke in sestavite vrhunske kombinacije, da premagate zvite pošasti in se poglobite v Lone Ruin. Igro LONE RUIN so razvili pri Cuddle Monster Games in jo založili Super Rare...LONE RUIN (PC)