15.7 C
Ljubljana

Drsite, jadrajte in se potepajte po Tchiinem očarljivem, živahnem tropskem svetu v novi seriji posnetkov igranja

Objavljeno:

Razvijalec Awaceb in založnik Kepler Interactive danes začenjata novo serijo posnetkov igranja, ki potuje po čudovitem otoškem svetu Tchia, tropski pustolovščini, ki jo je navdihnilo Awacebovo poznavanje pacifiškega otoka Nova Kaledonija iz prve roke.

Tchia – posnetek igranja 1/7

Videoposnetek se skupaj z mlado junakinjo Tchio odpravi na vpogled v osupljivi izmišljeni svet igre, ki je prvovrsten za raziskovanje in radovednost. Tchiino potovanje vključuje obiske živahnih in nepozabnih domačinov, ko si vzame odmor od peščenih obal in pečin, da poklepeta, vadi melodije s svojim ukulelejem in se udeleži tradicije svojega otoka. Awacebova majhna devetčlanska ekipa črpa navdih za Tchiin svet iz otroškega prijateljstva svojih soustanoviteljev, ki so skupaj odraščali v Novi Kaledoniji. Awaceb je uporabil ljubezen soustanoviteljev do njihove domovine kot vodilo pri ustvarjanju Tchie, pri čemer je zgradil celovit poklon otoku in njegovim ljudem, ki se odraža v ikonografiji igre, kulturnih tradicijah, favni, glasovnem delu in temah.

Tchia je peskovnik odprtega sveta, ki vabi igralce, da skočijo v avanturo življenja. Igralci lahko raziskujejo oceanske globine ali postanejo eno z naravo, z edinstveno mehaniko igre za preskok duše, ki jim omogoča, da prevzamejo nadzor nad več kot 30 živalmi in stotinami predmetov, s čimer okolje spremenijo v ultimativno orodje.

Ni pa vse mirno in sproščujoče. Otok, ki ga Tchia imenuje dom, so napadla nenavadna bitja iz blaga, imenovana Maano, ki so po ukazih zlobnega vladarja otočja ugrabila njenega očeta. Igralci bodo morali uporabiti vse, kar jim je na voljo, da jih odstranijo. Med dogajanjem se lahko igralci spočijejo, vzamejo odmor in igrajo z ukuleleom, ki ga je mogoče popolnoma igrati.

Tchia naj bi izšla spomladi 2023 za PC, PlayStation 4 in PlayStation 5.