5.5 C
Ljubljana

A Bavarian Tale: Totgeschwiegen – detektivska igra vlog, postavljena na zgodovinsko Bavarsko, bo na PC prišla 2. februarja!

Objavljeno:

Active Fungus Studios oznanja datum izdaje svojega prvenca, zgodovinske detektivske RPG A Bavarian Tale: Totgeschwiegen. Igra, ki je trenutno na voljo v zgodnjem dostopu, bo 2. februarja 2023 na voljo v polni različici za osebne računalnike prek Steama. Prevzemite vlogo Valentina Schmidta, mladega geodeta, ki je bil leta 1866 poslan v mirno vasico Wolpertshofen na Zgornjem Bavarskem. Uporabite svoje detektivske sposobnosti, ko okrutna smrt pretrese vaško skupnost in vas pahne v pustolovščino.

A Bavarian Tale – Totgeschwiegen – uradni napovednik

Wolpertshofen – vas, ki leži med idilo in brlogom krivice. V A Bavarian Tale: Totgeschwiegen se igralci vrnejo na zgodovinsko Bavarsko leta 1866 kot geodet Valentin Schmidt. Wolpertshofen se sprva zdi kot mirna, provincialna vasica, a kmalu postane jasno, da videz vara. Idilična vas se spremeni v fasado, za katero se skriva svet, poln temačnih skrivnosti in nerazložljivih dogodkov. Prebivalci so na trnih, nad skupnostjo pa lebdi temna skrivnost. Valentin mora ugotoviti, komu lahko zaupa, kdo ga bo vodil na lažnem sojenju in se znati zaščititi pred tistimi, ki mu želijo s silo preprečiti, da bi dokončal svoje delo.

Kjer gresta zgodba in igranje z roko v roki. Igralci se popolnoma svobodno odločajo, katere veščine želijo nadgraditi. Ti se uporabljajo na klasičen način peresa in papirja s preverjanjem spretnosti. Z vlogo detektiva je cilj najti skrite namige in zbrati dragocene dokaze, ki bodo pripomogli k napredku zgodbe. V zgodbi A Bavarian Tale: Totgeschwiegen je treba sprejeti kočljive odločitve, ki lahko tako ali drugače vplivajo na preiskavo. Izzivov, s katerimi se mora soočiti Valentin, se je mogoče lotiti na različne načine. Ali med zaslišanjem vklopi čar? Ali bo poskušal najti diplomatsko rešitev, da bi dobil svoje podatke? Ali preprosto pusti, da se mu dokazi prikrito izmuznejo? V kočljivi situaciji se lahko Valentin s svojo močjo brani tudi pred nasprotniki…

Bavarski pridih – tudi v dialogih. Ne samo, da je dogajanje v A Bavarian Tale: Totgeschwiegen na Bavarskem, ampak izžareva pristen bavarski šarm. Like igrajo tudi pravi Bavarci – seveda pa ne manjka niti narečje. Poleg izvirnega bavarskega glasovnega dela obstaja tudi možnost preklopa na angleščino z bavarskim naglasom. A brez skrbi – priloženi so tudi podnapisi – v nemščini in angleščini. Dialogi niso samo prijetni za poslušanje, temveč tudi interaktivni.

Najpomembnejše lastnosti na kratko:

  • Zgodovinska detektivska RPG v 3. osebi.
  • Dogajanje se odvija v deželni vasi Wolpertshofen v Zgornji Bavarski leta 1866.
  • Spretnosti je mogoče prosto izboljšati in se uporabljajo na način peresa in papirja.
  • Odločitve vplivajo na izid zgodbe.
  • Celotno glasovno delo v bavarščini in angleščini.
  • Nemški in angleški podnapisi.
  • Čas igranja: pribl. 10 ur.
  • 11 različnih zaključkov.

A Bavarian Tale: Totgeschwiegen bo izšla 2. februarja 2023 za PC in jo lahko takoj dodate na svoj seznam želja v Steamu. Za več informacij o A Bavarian Tale: Totgeschwiegen kliknite povezavo do uradne spletne strani tukaj.

sorodno

najnovejše