5.5 C
Ljubljana

Terror of Hemasaurus (PS4)

Objavljeno:

Retro razbijanje mest z zadovoljivo fiziko uničenja. Igrajte kot velikanska pošast, ki sprošča teror nad človeštvom v tej sodobni arkadni izkušnji polni akcije.

Terror of Hemasaurus prihaja izpod rok finskega solo razvijalca Lorena Lemckeja, ki je v preteklosti razvil uspešni igri Over 9000 Zombies! in Super Blood Hockey. Igro so založili Digerati in je na Steamu izšla 17. oktobra lansko leto, medtem ko je za konzolo PlayStation 4 postala na voljo 7. decembra 2022.

V Terror of Hemasaurus sta na voljo dva načina igranja, in sicer arkadni zgodbeni način, ki vključuje tako akcijo kot tudi zgodbo, edinstvene stopnje in mehanike ter vadnice tekom igranja, ter neskončni uničevalni način, kjer se boste učili igre s poskušanji in izpolnjevali izzive za odklep igralnih funkcij. Aja pa še to – igro lahko igrate sami ali pa se vanjo podate skupaj s še do tremi igralci pred istim zaslonom.

Zgodbeni način vsebuje tri poglavja, katerih posamezne stopnje boste sprotno odklepali z napredovanjem skozi igro. Terror of Hemasaurus se prične 16. julija 2030 na Norveškem, na debati o klimatskih razmerah, ki poteka med Hansom Pissenschaftom in Richiejem Hoardersonom. Nekaj dni kasneje se iz ledene skale “izvali” Hemasaurus, katerega poslanstvo je, da se vrne v preteklost in reši človeško raso… z zganjanjem terorja nad ljudmi in pobijanjem družin ter uničevanjem njihovih domov.

Terror of Hemasaurus

Igra na začetku ponudi vadnico, katero razvijalec (in tudi sam) toplo priporoča. V njej se boste naučili osnov za nadaljnjo igranje – kot, na primer, da obnovite svoje zdravje s prehranjevanjem z ljudmi. Kar se tiče same igralnosti, je le-ta preprosta kot pasulj! Plezali boste na nebotičnike ter po njih udarjali, dokler se ne bodo porušili, brcali in metali (ter jedli) prebivalstvo in tako dalje. Skratka zganjali boste teror nad človeško raso. In pri tem tudi neizmerno uživali!

Da ne bo vse prelahko, bodo nasproti Hemasaurusu stali policisti, kateri bodo na vas streljali in vam na ta način zbijali zdravje, tako da je najbolje, da jih kaznujete tako, da jih kar pojeste. Na ta način odstranite grožnjo, hkrati pa še nadomestite točke zdravja, ki so vam jih nesli. Ta preprosta, a nadvse zadovoljujoča, igralnost vas bo nedvomno zasvojila in igre ne boste tako zlahka ugasnili.

V vsaki izmed stopenj znotraj poglavja boste morali zadovoljiti potrebe za uspešno končanje le-teh. Zahteve so skrajno zabavne in prihajajo v oblikah uničenja toliko in toliko odstotkov mesta, uboju določenega števila civilistov ali pa metanju ljudi v propelerje helikopterjev. Zabavna so tudi poročanja novic med samimi stopnjami, ki so me dodobra nasmejala.

Terror of Hemasaurus s svojim pixel artom zgleda naravnost čudovito – vse od glavnega »heroja« do prebivalstva in njihovih kosti ter krvi je narejeno fantastično. In kar ne morem se načuditi, da je igro izdelala le ena oseba! Retro grafiko pospremi chiptune zvočni posnetek, ki prija kot oče na mamo. Skupaj tvorita izjemen tandem za odlično izkušnjo, ki je vredna vse do zadnjega centa. Prav tako med igranjem nisem zasledil nobenih hroščev, vse deluje kot po maslu.

Terror of Hemasaurus je na voljo na platformi Steam za osebne računalnike, kjer vas bo stala 10,79€, in v trgovini PlayStation Store za konzolo PlayStation 4, lahko pa jo igrate tudi na konzoli PlayStation 5. Tam boste zanjo odšteli 14,99€.

Ocena

S prispevanjem digitalne kopije igre so oceno omogočili Digerati.

Terror of Hemasaurus

sorodno

najnovejše

Retro razbijanje mest z zadovoljivo fiziko uničenja. Igrajte kot velikanska pošast, ki sprošča teror nad človeštvom v tej sodobni arkadni izkušnji polni akcije. Terror of Hemasaurus prihaja izpod rok finskega solo razvijalca Lorena Lemckeja, ki je v preteklosti razvil uspešni igri Over 9000 Zombies! in...Terror of Hemasaurus (PS4)